Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

 • Maandag 09.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.00 - 17.30
 • Woensdag 09.00 - 17.30
 • Donderdag 09.00 - 17.30
 • Vrijdag 09.00 - 17.30
 • Zaterdag 10.00 - 16.00
 • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

10 miljoen meer uitgekeerd door Waarborgfonds in 2015

3 juni 2016

featured image

Wel een deuk in je auto maar geen enkel spoor van de dader? Veel mensen hebben hier helaas wel eens mee te maken gehad. Gelukkig kun je in de meeste gevallen terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

4452373616_333046b36d_b

Waarborgfonds Motorverkeer

Het Waarborgfonds is een organisatie die zich bezighoudt met schadegevallen waarbij de dader onbekend of onverzekerd is. Iedereen die een autoverzekering heeft, kan terecht bij dit fonds. Via je autoverzekeringspremie betaal je iedere maand namelijk automatisch €6,20 aan het Waarborgfonds.

Schades afgenomen

In 2015 werden er 44.316 schades gemeld bij het Waarborgfonds, een afname van 1,3 procent ten opzichte van 2014. In 80 procent van de gevallen kregen de aanklagers de schade vergoed. Opvallend was dat het bij de helft van de schademeldingen ging om parkeerschade.

Uitgekeerde bedrag gestegen

Hoewel het aantal schadegevallen gedaald is, is het bedrag dat het Waarborgfonds uitkeerde vorig jaar daarentegen wel gestegen. In 2014 werd er namelijk 41,6 miljoen euro uitgekeerd door het Waarborgfonds, wat in 2015 al gestegen was naar 50 miljoen euro. Deze stijging van bijna 10 miljoen euro is hoogst waarschijnlijk het gevolg van duurdere schade’s.

Voorwaarden voor schadevergoeding

Wanneer je een schadeclaim indient bij het Waarborgfonds betekent dit niet automatisch dat je deze schade ook vergoed krijgt. Er zijn een aantal regels aan verbonden:

 • Het Waarborgfonds keert alleen uit als de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig. Een expert van de autoverzekering of het Waarborgfonds bepaalt of dit echt zo is.
 • Verzamel bewijs zodat je kan laten zien dat je er alles aan gedaan hebt om de dader te achterhalen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld navraag te doen bij buren.
 • Verzamel getuigen die kunnen bevestigen wat er gebeurd is en willen verklaren dat je voor het ongeval nog geen schade aan de auto had. Het is daarnaast ook verstandig om zelf foto’s te maken van de schade.
 • Zorg ervoor dat je binnen 2 weken aangifte doet bij de politie.

Autoverzekering

De kans bestaat dat ook jij te maken krijgt met een deuk in je auto, maar er nergens een spoor van de dader te vinden is. Daarom is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten, want alleen dan kom je in aanmerking voor een schadevergoeding. Liever niet teveel betalen? Vergelijk bij ons alle autoverzekeringen en ga voor de autoverzekering die het best bij jou past tegen de laagst mogelijke prijs.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

Volg ons op Facebook en Twitter!

;