Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

312 minder auto’s gestolen dan een jaar geleden

11 augustus 2015

featured image

In de eerste helft van dit jaar zijn er 312 minder personenauto’s gestolen dan in de eerste helft van 2014. Het eerste halfjaar van 2015 zijn in totaal 5180 personenauto’s gestolen. Dat is 6 procent minder dan in de eerste helft van 2014. Deze cijfers heeft Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) bekend gemaakt.

Beveiliging

De daling komt onder andere door de verbeterde beveiliging van de auto’s. Als dieven niet in het bezit zijn van een originele sleutel van de auto, dan zijn ze tegenwoordig niet meer in staat om de nieuwste auto’s te stelen.

Daling diefstal jonge auto’s

Met name auto’s van 0 tot en met 3 jaar oud worden minder gestolen. Hiervan zijn er 242 minder gestolen. Diefstal van jonge auto’s is daarmee met 15 procent gedaald. Met name jonge auto’s van de merken Volkswagen (178 minder), BWM (64 minder), SEAT (48 minder) en Land Rover (34 minder) worden minder gestolen. Diefstal van auto’s van 4 tot en met 6 jaar oud is daarentegen met 18 procent gestegen. Dit is mogelijk een gevolg van de daling in het aantal gestolen jonge auto’s. Auto’s van 6 jaar en ouder worden wel minder gestolen dan in 2014.

Preventie

Samen met politie en autoverzekeraars richt AVc zich op preventieve maatregelen en op opsporing van gestolen auto’s. AVc adviseert steeds vaker om in je auto extra startonderbrekers en alarmsystemen in te laten bouwen. Ook is AVc bezig met het starten van een test waarmee particuliere opsporingsbedrijven samen met de politie gestolen auto’s kunnen terugvinden.

Teruggevonden auto’s

Gemiddeld wordt een derde van de gestolen auto’s teruggevonden. In de eerste helft van dit jaar is het percentage van auto’s dat teruggevonden is, gedaald. Het aantal auto’s dat definitief verdween liep daarentegen ook terug met 20 auto’s.

Vergoeding diefstal autoverzekering

Diefstal wordt gedekt als je je auto verzekerd hebt met een WA+ of een Allrisk verzekering. Doorgaans wordt diefstal van accessoires en apparatuur in de auto tot een bepaald bedrag vergoed. Het gaat dan vaak wel om ingebouwde apparatuur. Kijk altijd in de polisvoorwaarden van je autoverzekering na, wat er precies gedekt wordt in het geval van diefstal.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]
;