Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  7 autoverzekering tips

  11 juni 2015

  featured image

  Bij het vergelijken van autoverzekering moet je op verschillende dingen letten. Het maken van de juiste keuze is daardoor niet altijd even makkelijk. Om je hierbij te helpen, geven we je graag een aantal handige tips over autoverzekeringen.

  Tip 1: Kies de juiste dekking

  Dat klinkt makkelijker dan het is, want hoe weet je nou welke dekking voor jouw auto de beste is? Je kunt kiezen uit een WA, WA+ of Allrisk dekking. In Nederland ben je verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Auto’s die niet ouder dan 3 jaar zijn, worden doorgaans Allrisk verzekerd. Auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud worden meestal WA+ verzekerd en auto’s ouder dan 8 jaar worden vaak alleen WA verzekerd. Lees hier meer over de mogelijke dekkingen.

  Tip 2: Check de polisvoorwaarden

  De polisvoorwaarden van autoverzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. Het is goed om in de polisvoorwaarden te letten op de hoogte van je no-claimkorting en op de invloed van schade, diefstal of vandalisme op de hoogte van je no-claim. En hoe hoog is de no-claimkorting na een jaar schadevrij rijden? Verder is het belangrijk om na te gaan of je een eigen risico hebt en of er een nieuwwaarderegeling geldt. Dit laatste is van belang als je auto geheel nieuw is en jij de eerste eigenaar bent.

  Tip 3: Vraag om een leaseverklaring

  Heb je in een lease-auto gereden? Bij de leasemaatschappij of bij je (ex)werkgever kun je dan een leaseverklaring opvragen. Tijdens een leaseperiode bouw je geen schadevrije jaren op, maar in deze leaseverklaring staat wel aangegeven hoeveel schade jij hebt geclaimd tijdens de leaseperiode. Hier kan de autoverzekeraar van je nieuwe auto op baseren hoeveel schadevrije jaren je krijgt.

  Tip 4: Tweede auto? Kies dezelfde autoverzekeraar

  Is de auto die je wilt verzekeren je tweede auto? Dan begin je vaak met nul schadevrije jaren, omdat schadevrije jaren per auto worden opgebouwd. Zonder schadevrije jaren kun je ook niet profiteren van een no-claimkorting. Je kunt daarentegen wel in aanmerking komen voor een tweede autoregeling waarbij je profiteert van een no-claimkorting. Hiervoor is het belangrijk dat je beide auto’s bij dezelfde autoverzekeraar verzekert.

  Tip 5: Betaal kleine schadereparaties zelf

  Als je een schadeclaim indient bij je verzekeraar, kun je dalen op de bonus/malusladder. Hoe hoger je op deze bonus/malusladder staat, hoe hoger de korting die je ontvangt. Door een schadeclaim neemt dus ook de korting op je premie af en zal je premie stijgen. Deze stijging weegt lang niet altijd op tegen de kosten die je hebt als je de (kleine) schade zelf laat repareren.

  Tip 6: Kies een hoger eigen risico

  Door een hoger eigen risico te nemen, krijg je korting op je autoverzekeringspremie. Als je doorgaans weinig schade hebt, kun je met een hoger eigen risico geld besparen. Rijd je wel een keer schade? Bereken dan of je deze schade niet beter zelf kunt betalen. Zo ben je met een hoger eigen risico voordeliger uit dan met een lager eigen risico.

  Tip 7: Voorkom dat je dubbel verzekerd bent

  Als je ervoor kiest om je autoverzekering uit te breiden met aanvullende verzekeringen, is het verstandig om eerst te checken of je je hiermee niet dubbel verzekert. Sommige aanvullende autoverzekeringen overlappen namelijk andere verzekeringen, zoals een schadeverzekering voor inzittenden en een ongevallen-inzittenden verzekering of een algemene rechtsbijstandsverzekering en een speciale aanvullende rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen.

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]
  ;