Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Aantal autodiefstallen blijft dalen

  27 januari 2016

  featured image

  In 2015 zijn er weer minder autodiefstallen dan in het jaar ervoor Sinds 2010 worden er ieder jaar minder auto’s gestolen, op het jaar 2013 na. In totaal werden er vorig jaar 29.218 voertuigen gestolen. Het aantal gestolen personenauto’s daalde met 5,8 procent naar 10.091 stuks. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).  

  Andere voertuigen

  Ook veel andere voertuigen werden minder gestolen. Vooral zware bedrijfswagens (-31%), aanhangers/caravans/opleggers (-21%) en lichte bedrijfswagens (-20,5%) waren minder in trek bij dieven. Brom- en snorfietsen laten al jaren een schommelende trend zien. In 2015 werden er ruim 5 procent meer gestolen dan in 2014.

  Verschuiving van nieuwe auto’s naar categorie 4 – 8 jaar

  Wat met name opvalt, is dat dieven nieuwe auto’s meer met rust laten. Nieuwe auto’s werden 14 procent minder gestolen dan het jaar ervoor. Dit zou vooral liggen aan betere alarmsystemen in deze auto’s. Auto’s van 4 tot 8 jaar oud zijn wel steeds meer in trek. Hierbij was het aantal diefstallen met 16 procent toegenomen.

  Minder auto’s teruggevonden

  Ondanks dat er in totaal minder auto’s gestolen zijn, is helaas ook het terugvindpercentage gedaald. In 2015 werd 37,4 procent van alle gestolen auto’s teruggevonden. In 2014 was dit nog 39,6 procent.

  Diefstal van accessoires uit auto’s stijgt wel

  Eerder bleek al dat het aantal diefstallen uit auto’s wel is gestegen. Zowel particulieren als autobedrijven hebben hier last van.

  Ben jij verzekerd voor diefstal?

  Als je slechts WA verzekerd bent, dan is je auto niet verzekerd tegen diefstal. Deze dekt namelijk alleen schade die jij met jouw auto aan een ander aanricht. Bij een WA+ en allrisk dekking ben je wél verzekerd voor (schade door) diefstal.

  Autoverzekeringen vergelijken

  Heb jij een auto die gevoelig is voor diefstal? Of wil je hiervoor gewoon altijd goed verzekerd zijn? Dan is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. Vul je gegevens in en vergelijk de verzekeringen op premie en kwaliteit. Vergeet ook niet te checken of je autoverzekeraar bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling heeft.

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

  Volg ons op Facebook en Twitter!

  ;