Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Alles wat je moet weten over de meldcode

10-06-2016

Je hebt er vast wel eens van gehoord, zeker als je een keer een autoverzekering hebt afgesloten of een auto hebt gekocht. Hieronder een kort overzicht over alles wat je moet weten over de meldcode.

Schermafbeelding 2016-06-10 om 16.40.59

Meldcode

De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van de auto. Dit chassisnummer bevindt zich vaak onder de motorkap. De meldcode vormt samen met het kenteken een unieke combinatie. De Rijksdienst voor het Wegverkeer accepteert alleen aan- en afmeldingen als het kenteken en de meldcode overeenkomen.

Zonder meldcode geen verzekering

Als je een autoverzekering afsluit moet je de meldcode van je auto doorgeven aan de verzekeraar. De verzekeraar geeft deze code weer door aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De RDW controleert dan of de auto wel verzekerd is. Het is volgens de Nederlandse wet namelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten.

Waar kan ik deze code vinden?

Deze meldcode is dus essentieel als je een autoverzekering gaat afsluiten. De code kun je terugvinden op het kentekenbewijs van de auto, op het tenaamstellingsverslag dat je ontvangt als je de auto overschrijft en onder de motorkap van de auto. Kom je er niet helemaal uit? Via je DigiD kun je de meldcode opvragen bij de RDW. Het is dan wel van belang dat de auto op jouw naam staat.

Volg ons op Facebook en Twitter!

Zojuist overgestapt

  • 22 jan. 2019, 09:01 Dhr. van den D. uit Rotterdam.
  • 22 jan. 2019, 08:59 Dhr. van S. uit Roosendaal.
  • 22 jan. 2019, 08:56 Dhr. V. uit Oldenzaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.