Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Auto parkeren met je ov-chipkaart

31 mei 2016

featured image

Binnenkort is het mogelijk; je auto parkeren met je ov-chipkaart. Je hoeft niet meer in de rij te staan bij de parkeerautomaat, want betalen doe je achteraf.

Kaartlezer_NS-Arriva-VI

Voor iedereen

In sommige gemeenten is het al mogelijk om te parkeren met je ov-chipkaart, maar hiervoor moet je ov-chipkaart wel gekoppeld zijn aan een stadspas. Met het IP Parking systeem dat gebruikt zal worden voor dit nieuwe parkeersysteem kan iedereen die in het bezit is van een ov-chipkaart gebruik maken van de dienst.

Hoe werkt het?

Het systeem werkt in principe hetzelfde als het in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Het verschil is dat je bij dit nieuwe parkeersysteem achteraf een rekening krijgt. Er hoeft in principe dus geen saldo op de kaart te staan. Daarbij is dit nieuwe parkeersysteem te gebruiken in zowel parkeergarages als op straat.

Betalen per minuut

Een groot voordeel van dit nieuwe systeem is dat je alleen betaalt voor de werkelijk geparkeerde minuten. „Het maakt niet uit of je een uur staat of een dag. Runshoppen wordt weer funshoppen. Het is zeer klantvriendelijk. Ook de ondernemers zijn er erg blij mee.’’, zegt Roy Luca, wethouder verkeer Zeist.

Op den duur wil Luca het systeem nog meer uitbreiden. Met dit nieuwe systeem is het namelijk ook mogelijk om kentekenherkenning in te stellen. „Dan gaan de slagbomen open als je aan komt rijden. Dit alles scheelt mensen tijd. We willen het bij succes ook gaan gebruiken voor parkeerplaatsen zonder slagbomen.”

Privacy

Roy Luca beweert dat de privacy van de kaarthouder gewaarborgd is. „De registratie van het kenteken gebeurt op kaartnummer en niet op klantgegevens, die zijn afgeschermd. Dit was een belangrijke voorwaarden voor de grote ov-maatschappijen om deze stap te durven zetten.”

Zeist

Meerdere gemeenten hebben al interesse getoond, maar Zeist is de eerste gemeente die de pilot gaat uitvoeren. Luca is erg enthousiast. „Het is een mooie koppeling van privé-vervoer met het openbaar vervoer. Je scant je ov-chipkaart bij de paslezer bij de slagboom en je kunt in en -uitrijden. Het enige wat je moet doen, is je ov-chipkaart eenmalig online koppelen aan de kaart. Het is ideaal voor jong en oud”. Aankomende zomer zal in Zeist de eerste pilot gestart worden.

Volg ons op Facebook en Twitter!

 

;