Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Autorijbewijs steeds populairder ten koste van de scooter

  20 mei 2016

  featured image

  1 op de 12 17-jarigen heeft een autorijbewijs. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er nog nooit zoveel minderjarigen in het bezit van een autorijbewijs dan op dit moment.

  9734369452_c56e20a600_b

  2toDrive

  Autorijden wordt steeds populairder onder de jongeren. Mogelijke verklaring hiervoor is de invoering van het 2toDrive systeem dat sinds 2011 is ingesteld. Dit nieuwe systeem houdt in dat jongeren kunnen beginnen met autorijles wanneer ze 16,5 jaar oud zijn en mogen afrijden vanaf hun 17e verjaardag. Ze mogen dan een jaar onder begeleiding rijden, waarna ze na hun 18e verjaardag meteen alleen de weg op kunnen.

  Scooter steeds minder populair

  In tegenstelling tot de auto, wordt de scooter steeds minder populair in Nederland. Het aantal 17-jarigen dat alleen een bromfietsrijbewijs bezit, is tussen 2014 en 2016 gedaald met bijna 1,5 procent. De meest waarschijnlijke verklaring hiervoor is de invoering van het 2toDrive systeem, waarbij je automatisch een bromfietsrijbewijs ontvangt bij het behalen van je autorijbewijs.

  Daarnaast is deze populariteitsdaling ook mogelijk het gevolg van de invoering van het praktijkexamen voor bromfietsen in 2010. Het werd toen verplicht om naast het theorie examen ook een praktijkexamen af te leggen, wat resulteerde in een flinke stijging van de kosten.

  Flinke toename

  Op 1 januari 2016 waren er al 16.675 17-jarigen die al in het bezit waren van een rijbewijs.

  Dit is ruim 8 procent van alle 17-jarigen in Nederland. Vorig jaar waren dit er 14.925 en in 2014 nog maar 12.850. Dit aantal blijft oplopen en naar verwachting zal deze groei nog wel even aanhouden.

  Autoverzekering voor jonge bestuurders

  Ben jij ook bezig met het behalen van je rijbewijs en van plan om binnenkort een eigen auto aan te schaffen? Of ben je al meerdere jaren in het bezit van een auto? Vergelijken kan altijd! Kom erachter hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering en sluit direct en kosteloos de autoverzekering af die het best bij jouw situatie past.

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

  Volg ons op Facebook en Twitter!

   

  ;