Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering voor jongeren zeven keer duurder

4 september 2015

featured image

Afgelopen week publiceerden wij de resultaten van ons onderzoek naar de goedkoopste en duurste hoofdsteden om je auto te verzekeren. De belangrijkste bevinding: het verschil in autoverzekeringspremie, in de goedkoopste en duurste hoofdstad, loopt soms op tot meer dan 90 euro per jaar. Maar niet alleen de stad waar je woont heeft invloed op de hoogte van de premie, ook je leeftijd speelt een belangrijk rol. Jongeren, volwassenen en ouderen betalen allen een andere prijs voor hun verzekering. Iemand van 18 jaar oud betaalt in sommige gevallen zeven keer zoveel premie als iemand van 40 jaar oud.

Veertigers en vijftigers populair

Verzekeraars verzekeren het liefst de auto’s van veertigers en vijftigers. In vergelijking met jongeren en ouderen, betaalt deze leeftijdsgroep dan ook de laagste verzekeringspremie. Dit geldt ook als zij nul schadevrije jaren hebben. Drie op de acht verzekeraars blijken jongeren niet zomaar te accepteren of weigeren überhaupt de verzekeringsaanvraag.

Autoverzekering voor jongeren duurder

Zoals je waarschijnlijk wel vaker gehoord hebben, betalen jongeren een hogere premie voor hun autoverzekering. Uit statistieken van verzekeraars blijkt namelijk dat jongeren vaker schade rijden. Daarnaast hebben jongeren vaak nog geen of weinig schadevrije jaren en ontvangen zij nog geen korting op hun premie. Jongeren blijken dan ook zeven keer zoveel premie te betalen voor hun autoverzekering dan veertigers.

Schadevrije jaren

Zelfs als een beginnend bestuurder, van veertig jaar en met nul schadevrije jaren, zijn auto wilt verzekeren, is deze persoon nog steeds voordeliger uit dan een 18-jarige zonder schadevrije jaren. Een jongere betaalt in dat geval nog steeds drie keer zoveel als een veertigjarige.

Autoverzekering vergelijken

Of je nu jonger of ouder bent en in een risicovolle stad woont of niet, de beste autoverzekering vind je door autoverzekeringen te vergelijken. Op basis van je persoonlijke gegevens en wensen, kies je eenvoudig de autoverzekering die het beste bij je past én tegen de laagste prijs.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;