Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Benieuwd in welke provincie de beste chauffeurs wonen?

18 maart 2016

featured image

Generali Nederland deed begin dit jaar onderzoek naar schadegevallen binnen Nederland. Hier kwamen een paar leuke en opvallende gegevens uit.

8153022006_885b9dfba6

Friesland

Dit onderzoek wijst uit dat we in Friesland de beste chauffeurs van Nederland kunnen vinden. Het blijkt namelijk dat de mensen uit deze provincie de minste brokken maken. Groningen en Drenthe volgen Friesland op, waardoor de schadecijfers in het Noorden over het algemeen laag liggen. De provincie waar de meeste schades worden gereden is Zuid-Holland.

Leeftijd

Niet alleen de provincie is van belang, maar ook de leeftijd van de automobilist speelt een rol bij autoschade. Hoe ouder de chauffeur, des te minder schades er gereden worden. Autobestuurders in de leeftijdscategorie 18 t/m 25 maken de meeste brokken. Mensen in de leeftijdscategorie 56 t/m 65 jaar maken duidelijk minder schade dan gemiddeld. Wel is het opvallend dat wanneer bestuurders de 65 jaar voorbij zijn, de kans op schade weer toeneemt. Zij rijden namelijk 4 procent meer schade dan gemiddeld.

Vrouwen vs mannen

Onderzoek van de Britse verzekeraar Privilege toont aan dat driekwart van de vrouwen denkt dat mannen nettere rijvaardigheden hebben dan vrouwen. Slechts 13 procent van de mannen denkt dat vrouwen voorzichtiger rijden. Opvallend is dat vrouwen over het algemeen toch zorgvuldigere automobilisten blijken te zijn.

Het blijkt dat maar liefst 85 procent van de vrouwen stopt voor een oranje verkeerslicht, terwijl de meeste mannen (44 procent) op dit moment extra gas bijgeven. Daarnaast kijkt minder dan de helft van de mannen (46 procent) regelmatig in de spiegels tijdens het rijden, tegenover 79 procent  van de vrouwen. Mannen dienen over het algemeen dan ook meer schadeclaims in, maar dit kan ook komen doordat ze meer uren op de weg doorbrengen.

Citroën

Citroënrijders zijn in 2015 door Generali uitgeroepen tot de beste chauffeurs van Nederland. Uit hun onderzoek bleek dat bestuurder van een Citroen de minste schade rijden. Mazdabestuurders komen het slechtste uit de test en maken volgens hen de meeste brokken.

Autoverzekering

Benieuwd welke dekking heb beste bij jou past? Op de pagina over dekkingen lees je wat de verschillende dekkingen inhouden en wanneer welke voor jouw auto de beste keuze is.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

Volg ons op Facebook en Twitter!

 

;