Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Bijna alle zzp’ers beschikken over een auto: hoe zit het met de autoverzekering?

20 juli 2015

featured image

In Nederland blijkt 93,8 procent van alle zzp’ers over een eigen auto te beschikken. Dit blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder bijna 700 zzp’ers. De meeste auto’s zijn verzekerd bij Centraal Beheer Achmea, Allianz, Univé of bij een leasemaatschappij.

Prijs/kwaliteitverhouding

De meeste zzp’ers geven aan dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit belangrijk is. Voor meer dan de helft van de ondervraagden is dit zelfs doorslaggevend bij de keuze voor een bepaalde autoverzekering. Daarbij zijn ook een lage premie en het gemak om alles bij één verzekeraar te verzekeren belangrijk.

Aanvullende voorwaarden

Zzp’ers noemen een aantal aanvullende voorwaarden die zij zeer op prijs stellen. Zo stellen zzp’ers het op prijs als er vervangend vervoer tijdens een reparatie van de eigen auto wordt geregeld. Daarnaast ontvangen ze graag advies met betrekking tot het claimen van schade. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om advies over het wel of niet claimen van schade in verband met een daling op de bonus/malusladder. Ook garantie op reparaties of gerepareerde onderdelen zijn veelgenoemde aanvullende voorwaarden.

Autoverzekeringen vergelijken

Ben jij zzp’er en beschik je ook over een auto? Dan is het slim om je autoverzekering eens te vergelijken. Autoverzekeringen verschillen namelijk behoorlijk van elkaar. Niet alleen op prijs, maar op voorwaarden. Maak een vergelijking op basis van je persoonlijke gegevens en wensen. In het getoonde overzicht vergelijk je de verzekeringen eenvoudig op prijs en kwaliteit. Zo vind je gemakkelijk de beste autoverzekering voor jouw situatie.

;