Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Bijna €500 per jaar besparen door autoverzekeringen te vergelijken

26 augustus 2015

featured image

Verzekeraars maken al jaren geen winst meer op autoverzekeringen, doordat de verzekeringen momenteel ontzettend goedkoop zijn. In 2014 hebben verzekeraars zo’n 300 miljoen euro meer aan schade uitbetaald dan dat de verzekeraars aan premie hebben binnengehaald. Toch blijven de verzekeraars flink met elkaar concurreren en zijn de prijsverschillen groot. Als gevolg hiervan loont het om je eigen autoverzekering zo nu en dan te controleren. Consumentenplatform Wegwijs heeft hier onderzoek naar gedaan.

Strijd om de goedkoopste autoverzekeraar

Vijf jaar geleden heeft toezichthouder de Nederlandsche Bank autoverzekeraars gewaarschuwd om te stoppen met acties voor goedkope autoverzekeringen. In verband met de hevige concurrentie is dit voor verzekeraars echter geen optie. Zij kunnen het zich niet veroorloven om als ‘dure’ autoverzekeraar bekend te staan.

Verschil bijna €500

Wegwijs onderzocht drie verschillende fictieve situaties. Hieruit is gebleken dat zowel bij de WA verzekering als bij een Allrisk verzekering de duurste verzekering ruim dubbel zo duur is als de goedkoopste mogelijkheid. Voor een Allrisk verzekering verschilde de goedkoopste autoverzekering in het onderzoek €482,64 per jaar met de duurste autoverzekering.

Zorg dat je zelf autoverzekeringen vergelijkt

Niet iedere autoverzekering is even goedkoop. Er bestaan grote verschillen per auto, woonplaats en leeftijd van de bestuurder, maar ook in verzekeringsdekking en aantal schadevrije jaren. Des te beter het is om zelf je autoverzekering te vergelijken. Via onze autovergelijker kun je de autoverzekeringen vergelijken op basis van je persoonlijke gegevens en wensen, maar ook op basis van de hoogte van de premie, hoogte van het eigen risico en de polisvoorwaarden.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]
;