Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Boete voor verzekeringsfraude

25-08-2016

Vandaag is er een nieuwe maatregel tegen verzekeringsfraude aangekondigd door het Verbond van Verzekeraars. Vanaf nu gaat iedereen die fraude pleegt door valse claims in te dienen een verplichte schadevergoeding betalen van €532,-

Duizenden valse claims

Het kost de verzekeraars jaarlijks veel tijd en geld om duizenden valse claims te onderzoeken. Daarnaast kost het óns, de eerlijke premiebetalers, ook allemaal geld doordat onze premies hoger worden. Het is dus tijd dat fraudeurs die rekening zelf gaan betalen.   

Een standaard bedrag

Vanaf nu betalen fraudeurs een vaste schadevergoeding van €532,-. Dit bedrag is slechts de helft van de gemiddelde schade die verzekeraars oplopen. Interne werkzaamheden en het inschakelen van de ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA) kosten verzekeraars veel geld. Fraudeurs zullen naast de vaste schadevergoeding ook overige kosten, zoals onterecht uitgekeerd geld, moeten terugbetalen.

Vordering door SODA

Serviceorganisatie SODA is ingeschakeld voor het innen van de schadevergoeding. In 2005 is deze organisatie begonnen met het terugdringen van criminaliteit door daders direct aansprakelijk te stellen. SODA heeft een samenwerking met politie en justitie. Naast SODA kunnen verzekeraars nog andere middelen inzetten tegen fraudeurs. Verzekeraars mogen zelf bedragen terugvorderen, aangifte doen bij de politie, fraudeurs op de zwarte lijst zetten en royeren.

Ben je goed verzekerd?

Weet jij precies waar je auto voor verzekerd is? Kies de verzekering die aansluit bij jouw situatie. Maak altijd een vergelijking op autoverzekering.nl, dit is dé manier om geld te besparen op je premie. Op basis van je gegevens krijg je een lijst van voordelige verzekeringen.

Autoverzekering vergelijken

 

Zojuist overgestapt

  • 18 nov. 2018, 23:49 Dhr. P. uit Weert.
  • 18 nov. 2018, 23:33 Dhr. M. uit Hoensbroek.
  • 18 nov. 2018, 23:17 Dhr. N. uit Soest.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.