Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Boete voor verzekeringsfraude

25 augustus 2016

featured image

Vandaag is er een nieuwe maatregel tegen verzekeringsfraude aangekondigd door het Verbond van Verzekeraars. Vanaf nu gaat iedereen die fraude pleegt door valse claims in te dienen een verplichte schadevergoeding betalen van €532,-

Duizenden valse claims

Het kost de verzekeraars jaarlijks veel tijd en geld om duizenden valse claims te onderzoeken. Daarnaast kost het óns, de eerlijke premiebetalers, ook allemaal geld doordat onze premies hoger worden. Het is dus tijd dat fraudeurs die rekening zelf gaan betalen.   

Een standaard bedrag

Vanaf nu betalen fraudeurs een vaste schadevergoeding van €532,-. Dit bedrag is slechts de helft van de gemiddelde schade die verzekeraars oplopen. Interne werkzaamheden en het inschakelen van de ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA) kosten verzekeraars veel geld. Fraudeurs zullen naast de vaste schadevergoeding ook overige kosten, zoals onterecht uitgekeerd geld, moeten terugbetalen.

Vordering door SODA

Serviceorganisatie SODA is ingeschakeld voor het innen van de schadevergoeding. In 2005 is deze organisatie begonnen met het terugdringen van criminaliteit door daders direct aansprakelijk te stellen. SODA heeft een samenwerking met politie en justitie. Naast SODA kunnen verzekeraars nog andere middelen inzetten tegen fraudeurs. Verzekeraars mogen zelf bedragen terugvorderen, aangifte doen bij de politie, fraudeurs op de zwarte lijst zetten en royeren.

Ben je goed verzekerd?

Weet jij precies waar je auto voor verzekerd is? Kies de verzekering die aansluit bij jouw situatie. Maak altijd een vergelijking op autoverzekering.nl, dit is dé manier om geld te besparen op je premie. Op basis van je gegevens krijg je een lijst van voordelige verzekeringen.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;