Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Boos of verdrietig? Stap niet in de auto!

  4 maart 2016

  featured image

  Voel je je boos, verdrietig of geprikkeld? Koel dan eerst even af voordat je achter het stuur kruipt. Volgens onderzoek van het Virginia Tech Transportation Institute is de kans dat je te maken krijgt met een ongeluk is namelijk tien keer zo groot.

  road-people-street-smartphone

  Afleiding

  Daarnaast is de kans op een botsing twee keer zo groot wanneer je afgeleid bent tijdens het rijden. Meer dan 50% (!) van de automobilisten is tijdens het rijden met andere dingen dan het autorijden zelf bezig. Denk hierbij aan het instellen van navigatiesystemen of spelen met telefoons.

  Snelheid

  Ben jij iemand die altijd net iets harder rijdt dan geoorloofd is? Kijk dan goed uit, want iemand die de snelheidslimiet flink overschrijdt, blijkt een dertien keer grotere kans te hebben op een botsing dan iemand die zich netjes aan de regels houdt.

  Bumperkleven

  Opvallend is dat deze Amerikaanse onderzoekers beweren dat bumperkleven geen grote oorzaak van ongelukken is. Daarentegen geeft De Volkskrant aan dat bumperkleven in 2015 bijna de helft van alle ongelukken heeft veroorzaakt op autosnelwegen. Bumperkleven is al jaren een van de grootste ergernissen onder automobilisten.

  Autoverzekeringen vergelijken

  Altijd met een goed gevoel de weg op? Zorg er dan voor dat je goed verzekerd bent. Met een WA verzekering is de schade aan je eigen auto bijvoorbeeld niet gedekt. Met een WA+ of Allrisk verzekering is dit wel het geval. Benieuwd welke autoverzekeraar de beste dekking voor jouw auto heeft? Met je autoverzekering vergelijken vind je de beste deals die passen bij jouw wensen!

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

  Volg ons op Facebook en Twitter!

  ;