Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

CEO Tesla: “Alle fabrikanten gaan over op elektrische voertuigen”

29 september 2015

featured image

Volgens Elon Musk, CEO van het Amerikaanse bedrijf Tesla, is het einde van rijden op diesel en benzine in zicht. Dieselgate toont aan dat het tijd is voor vernieuwing. Elektrisch rijden is de toekomst: ”Ik denk dat uiteindelijk alle autofabrikanten overschakelen op elektrische voertuigen”. Musk opende afgelopen vrijdag in Tilburg de ‘Tesla Factory’. De assemblagefabriek in de Brabantse stad gaat ongeveer 450 Tesla’s per dag in elkaar zetten

.

Toekomst ook zonder Tesla elektrisch

Tesla is koploper als het gaat om het produceren van elektrische auto’s. In navolging van Tesla richten enkele Europese autofabrikanten zich nu ook gedeeltelijk op elektrische auto’s. Musk denkt dat als Tesla niet had bestaan, de toekomst van de auto ook elektrisch is. Tesla zorgt er alleen voor dat het hopelijk wat sneller gaat.

Nog nooit winst gemaakt

Opvallend is wel dat Tesla nog steeds op elke auto verlies maakt. Hier gaat in de toekomst verandering in komen. Musk hoopt volgend jaar break-even te draaien en rond het jaar 2020 een bescheiden winst te boeken. Hoewel de omzet de afgelopen jaren gigantisch is gestegen, is hetzelfde gebeurd met de kosten. Het grootste deel van de kosten bestaat uit Research & Development.

Wat kost een Tesla?

Tot nu toe zijn er ongeveer 80.000 Tesla’s wereldwijd verkocht, waarvan 6000 in Nederland. Op dit moment is alleen de relatief dure auto Model S (€83.300) voor een vaste prijs online te bestellen. De Tesla staat dus niet in de showrooms van een dealer. Binnenkort komt ook het Model X (€90.000) op de weg. Begin september maakte Musk bekend dat het bedrijf een goedkoper model wil produceren: Tesla Model 3 (€30.000). Hierdoor wordt elektrisch rijden in een Tesla voor meer consumenten betaalbaar.

Andere merken

Het verschil tussen Tesla en andere elektrische auto’s zit vooral in het bereik. Elektrische auto’s van traditionele automerken hebben een bereik hebben tussen de 100 en 250 kilometer. Op een volle accu van een Tesla kun je minstens 440 kilometer afleggen.

Inmenging van Apple en Google

Naast traditionele merken als BMW, Volkswagen en Nissan zijn ook Apple en Google zich in de strijd gaan mengen. De meningen van de autofabrikanten zijn hierover verdeeld. Waar enkele autofabrikanten de twee nieuwelingen als concurrent zien, zijn andere bedrijven samenwerkingsverbanden aangegaan. Zij hopen profijt te halen uit het bundelen van kennis.  

Autoverzekering voor een elektrische auto

De ontwikkelingen in deze markt kunnen de hele autowereld op zijn kop zetten. Op Prinsjesdag werd al bekend gemaakt wat er met de bijtelling gaat gebeuren. Ook is het interessant om te zien hoe autoverzekeraars op elektrische auto’s reageren. Of de premies voor het verzekeren van je elektrische auto in de toekomst duurder gaan worden, is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment kun je de beste autoverzekering voor jouw elektrische auto vinden door je autoverzekering vergelijken. In één overzicht vind je de goedkoopste premie en de hoogste kwaliteit.

 

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

;