Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Dalende trend autodiefstallen

29 april 2016

featured image

Het aantal autodiefstallen is opnieuw afgenomen. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er 6,8 procent minder auto’s gestolen dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Dit blijkt uit de diefstalcijfers van de Stichting Aanpak van Voertuigcriminaliteit (AVC).

8761395184_85f4b97e16_o

Autodiefstal

De eerste drie maanden van dit jaar werden er 2.463 personenauto’s gestolen, een daling van 6,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Het AVC vermeldt dat vooral de nieuwere auto’s minder gestolen worden. Er werden in het eerste kwartaal 30 procent minder auto’s van 0 tot 4 jaar oud gestolen, 447 in totaal. Een mogelijke verklaring hiervoor is de extra beveiliging van de auto’s met betere alarmsystemen en onzichtbare gps-systemen waarmee de auto makkelijk kan worden opgespoord. Criminelen zijn zich hiervan bewust en richten zich dan ook vaker op de oudere voertuigen, om de kans dat ze gepakt worden te verkleinen.

Meer bedrijfsauto’s gestolen

Het is opvallend dat er alleen bij de lichte bedrijfsauto’s, voornamelijk busjes, een stijging in diefstal is te zien van 7,6 procent. Verder neemt de populariteit van motoren (-9 procent), bromfietsen (-3,1 procent), caravans (-41,7 procent) en aanhangers (-20,9 procent) onder de criminelen wel af.

AVC-directeur Titus Visser

,,Het is opvallend dat de trend die we jaren terug zijn ingeslagen zich onverminderd voort blijft zetten”, vertelt AVC-directeur Titus Visser. ,,Je denkt dat de daling een keer ophoudt, maar niets is minder waar. En dan ook nog met percentages die er echt te doen.”

,,We moeten dan ook vooral doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen en blijven hameren voertuigen beter te beveiligen. Het werpt zijn vruchten af, dat is nu wel duidelijk. Het domste dat we kunnen doen is nu achterover leunen en voldaan naar de cijfers kijken. Als je verslapt krijg je ogenblikkelijk de rekening gepresenteerd, want criminelen slapen nooit”, beweert Visser.

Oost-Nederland meeste diefstallen

Het AVC beweert dat het voor het eerst is dat Amsterdam niet de plek is waar de de meeste diefstallen plaatsvinden. Met een afname van 10,6 procent neemt Amsterdam nu met 989 gestolen auto’s de tweede plek in na Oost-Nederland, waar 990 voertuigen werden gestolen.

Dalende trend

Er is al een enige tijd een daling te zien in het aantal autodiefstallen. Sinds 2010 worden er ieder jaar minder auto’s gestolen, op het jaar 2013 na.

Ben jij hiervoor verzekerd?

Om je tegen diefstal te verzekeren, is het belangrijk om te kijken naar de dekking van je autoverzekering. Bij een WA verzekering is je auto niet verzekerd tegen diefstal. Heb je je auto WA+ of allrisk verzekerd, dan ben je wel verzekerd voor (schade door) diefstal.

Autoverzekeringen vergelijken

Heb jij net een nieuwe auto aangeschaft die je liever nog niet kwijt wilt? Of wil je gewoon altijd met een goed en gerust gevoel de weg op? Dan is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. Vul je gegevens in en kies de autoverzekering die het best bij jouw wensen en behoeften aansluit. Vergeet hierbij niet te checken of je autoverzekeraar bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling heeft.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

Volg ons op Facebook en Twitter!

;