Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

De tijd van kleine lettertjes en onduidelijke polissen bijna voorbij

14 december 2015

featured image

Het Verbond van Verzekeraars is met een plan gekomen om een eind te maken aan kleine lettertjes en onduidelijke polissen. Het nieuwe plan geldt voor de 15 meest gangbare verzekeringen, waaronder de autoverzekering en moet vanaf 1 januari 2016 ingaan. Alleen voor zorgverzekeringen gaat dit plan niet in.

Duidelijke voorwaarden in één oogopslag

Het plan is als volgt: verzekeraars hanteren voortaan een polisblad. Dit is een overzichtelijk blad, waar met icoontjes duidelijk wordt gemaakt wat er wél en wat er niet gedekt is. Ook moet duidelijker worden waar je op moet letten en of er nog uitzonderingen gelden.

Onderzoek

Het Verbond van Verzekeraars heeft onderzoek gedaan naar polisvoorwaarden. Ongeveer de helft van de respondenten gaf aan matig tot zelfs heel slecht op de hoogte te zijn van de polisvoorwaarden bij hun eigen verzekering. De meerderheid van de Nederlanders bekijkt bij het afsluiten van een schade- of levensverzekering alleen de hoofdlijnen.

Gemakkelijker je autoverzekering vergelijken

Ruim 43 procent van de Nederlanders vindt verzekeringen lastig te vergelijken. In sommige gevallen moet je diep in de voorwaarden duiken om te kijken of je schade gedekt is. Vanaf 1 januari 2016 is dit verleden tijd. Door de uniforme icoontjes kun je eenvoudig autoverzekeraars vergelijken. Ook het taalgebruik moet helderder worden.

‘Belangrijke vernieuwing’

Directeur van de Consumentenbond Bart Combée is erg positief over het voorstel van het Verbond. Onduidelijke polisvoorwaarden zorgen al lange tijd voor problemen in de verzekeringswereld , volgens Combée. ‘Hiermee doet de sector echt iets aan de klacht over kleine lettertjes.’

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

;