Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Diefstal van auto-onderdelen groeit

13 januari 2016

featured image

Diefstal uit auto’s neemt de laatste tijd flink toe. Onderdelen als airbags, navigatiesystemen, velgen, wielen, en sturen zijn populair onder de dieven. Zowel autobedrijven als particulieren krijgen hier steeds vaker mee te maken.

Rondtrekkende bendes

Bovag geeft aan dat Nederland last heeft van rondtrekkende bendes, die door heel Nederland actief zijn. De diefstal van auto-onderdelen en de schade die daarbij hoort, zorgt voor een schadepost van in totaal 300 tot 400 miljoen euro per jaar.

Autobedrijven en particulieren, BMW’s en Kia’s

Echte voorkeuren lijken de dieven niet te hebben. In eerste instantie proberen ze het bij autobedrijven, maar als die maatregelen nemen, zijn particulieren de klos. De dieven zijn ook niet kieskeurig in welk merk het doelwit is. Of je nou een Mercedes, BMW, Renault of Kia hebt, dat maakt hen niet zoveel uit.  

Pakkans is klein

Woordvoerder Tom Huyskens van Bovag geeft aan dat de kans dat deze dieven gepakt worden erg klein is. “Zie ze maar eens te pakken, ze zijn binnen een dag weer in Roemenië of Bulgarije.” De onderdelen worden zo snel mogelijk in Oost-Europa verkocht.

Hoe is diefstal van auto-onderdelen verzekerd?

Als je alleen een WA-verzekering hebt, dan ben je helaas niet voor (schade door) diefstal verzekerd. Bij een beperkt casco of volledig casco verzekering ben je hier wel voor verzekerd. Let op: hier zitten vaak wel uitzonderingen en maximum bedragen aan vast. Op deze pagina lees je hier meer over. Ga je een autoverzekering afsluiten? Let er dan bij het vergelijken op hoe goed je verzekeraar accessoires dekt.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;