Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Dieselrijder meer kilometers en toch minder schade dan benzinerijder

6 oktober 2016

featured image

Wij hebben onderzoek gedaan onder 7146 gemaakte vergelijkingen en hieruit blijkt dat dieselrijders meer schadevrije jaren hebben dan benzinerijders. Ondanks het feit dat dieselrijders per jaar meer kilometers op de weg afleggen, hebben zij minder schade aan hun auto.

Als je veel kilometers met de auto rijdt, is het slim om een diesel auto aan te schaffen. Deze auto’s rijden zuiniger en je bent minder geld kwijt bij een tankbeurt dan bij een benzine auto. Dat er met diesel auto’s gemiddeld meer kilometers wordt gereden dan benzine auto’s is daarom niet verbazingwekkend. De ontdekking dat dieselrijders ook opvallend meer schadevrije jaren hebben dan benzinerijders is wel opmerkelijk.

Dieselrijders-meer-schadevrije-jaren-dan-benzinerijders

Hoe wij onderzoek hebben gedaan

Voor ons onderzoek hebben we naar 7146 unieke autoverzekering vergelijkingen gekeken en hebben we in de gegevens een onderscheid gemaakt tussen diesel- en bezinerijders. Hierbij hebben we gekeken naar de volgende aspecten:

  • Verschillen tussen diesel- en benzinerijders in het aantal gereden kilometers
  • Verschillen tussen diesel- en benzinerijders in het aantal opgebouwde schadevrije jaren
  • Verschillen tussen diesel- en bezinerijders in verschillende provincies.

Dieselrijders zijn veilige rijders

Dieselrijders leggen ongeveer 60% meer kilometers op de weg af dan benzinerijders en toch hebben zij meer schadevrije jaren: het verschil was 29% in het voordeel van dieselrijders. Dit is opmerkelijk aangezien de kans op schade toeneemt als je vaker op de weg bent. Kunnen we dan concluderen dat dieselrijders veiliger rijden? Er zijn een aantal verklaringen te geven voor de bevindingen. De meest voor de hand liggende verklaring is dat dieselrijders gewoonweg meer ervaren rijders zijn door de tijd die zij achter het stuur doorbrengen, wat ervoor zorgt dat je minder snel schade rijdt. Een andere verklaring voor het feit dat dieselrijders veel schadevrije jaren hebben is dat zij schade minder snel claimen bij de autoverzekeraar. Door schade niet te claimen bij je autoverzekeraar behoud je je schadevrije jaren en daarmee je premiekorting.

Provincies met de grootste verschillen

We hebben onderzocht of dezelfde resultaten naar voren komen als we inzoomen op provincieniveau, wat het geval blijkt te zijn. In iedere provincie geven dieselrijders een hoger aantal schadevrije jaren op dan de bezinerijders uit diezelfde provincie. Zeeland spant de kroon met het grootste verschil van 5 schadevrije jaren. Daarna volgen Overijssel met 3 jaar verschil en Friesland met 2,8 jaar verschil.

verschil-schadevrije-jaren-tussen-provincies

Hoe hoog is jouw korting?

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op de premie van je autoverzekering. Ben je benieuwd wat jouw schadevrije jaren betekenen voor de hoogte van je premie? Maak een autoverzekering vergelijking door je gegevens in te voeren en op basis hiervan vind je de verzekering die het best bij jouw persoonlijke situatie past.

;