Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Eerste zelfrijdende voertuigen op de Nederlandse weg verwacht in november

15 september 2015

featured image

In november zullen de eerste zelfrijdende voertuigen, de WEpods, op de Nederlandse wegen te bezichtigen zijn. De WEpod heeft nu ‘rijlessen’, zoals projectleider Jan Willem van der Wiel het omschrijft.

Ede-Wageningen

Provincie Gelderland is de initiatiefnemer van dit project. De WEpods zullen tussen het station Ede-Wageningen en Wageningen University and Research centeer (WUR) en op de campus gaan rijden.

Rijles

De WEpod krijgt eerst nog rijles. Het remsysteem van het busje moet nog worden getest en de auto moet ook nog leren bochten te maken. Dit gebeurt voorlopig op afgesloten terrein. In november staat de eerste rit op de openbare weg op het programma.

Nog geen passagiers

Passagiers moeten helaas nog een tijdje wachten. Tot mei 2016 zijn de WEpods bezig met de rijlessen en worden er nog geen personen vervoerd. In mei tot en met juni 2016 zal het busje wel met passagiers gaan rijden.

Zelfrijdende voertuigen in Rotterdam

De WEpod is niet het eerste zelfrijdende voertuig in Nederland. In Rotterdam rijdt namelijk al een zelfstandige shuttle bus. Deze rijdt alleen wel op een afgesloten baan. De WEpods zijn  de eerste voertuigen die zich in Nederland ook echt tussen het verkeer gaan melden.

Verzekering

Het duurt dus niet lang meer voordat we de eerste zelfrijdende voertuigen op de Nederlandse wegen kunnen zien. Consumenten moeten nog iets langer wachten als ze eigenaar willen worden van zo’n autonoom voertuig. Wat dit straks gaat betekenen voor de autoverzekeringen is nog onzeker.

;