Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

EHBO-cursus mogelijk verplicht bij rijexamen

12 mei 2016

featured image

Weet jij hoe je een bekneld persoon uit een auto kan redden? Of wat je moet doen als je auto vlam vat?  Als je nooit eerder een EHBO-cursus hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk geen idee. Veilig Verkeer Nederland lijkt het een goed idee om iedere toekomstige automobilist een lesje eerste hulp te geven.

accident-1128236_960_720

België

Wie in België zijn rijbewijs wilt halen, moet binnenkort waarschijnlijk verplicht een EHBO-cursus volgen. De Brusselse staatssecretaris voor Verkeersveiligheid wil dat een twee uur durende EHBO-les onderdeel wordt van het rijexamen. Daarin leert de automobilist in spe hoe hij moet handelen bij brandende auto’s of beknelde inzittenden.

België is niet het eerste land die met dit idee komt. In verschillende andere Europese landen is een EHBO-cursus al een verplicht onderdeel van het rijexamen.

Nederland

Al eerder werd bekend gemaakt dat het aantal verkeersdoden in Nederland flink is gestegen. Mede hierdoor is het volgens Veilig Verkeer Nederland goed om een korte EHBO cursus bij het rijexamen in te voeren. ’Nederland loopt achter’, zegt een woordvoerder. ‘In Duitsland heeft 80 procent van de mensen een EHBO-diploma en Noorwegen zelfs 95 procent. In Nederland is dit maar 3 procent. Veel mensen weten dus niet wat te doen. Ze zetten hun auto wel aan de kant, maar als een auto brandt grijpen ze niet in.’

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland vindt een theorieles van twee uur eigenlijk niet voldoende. Het lijkt hun namelijk een goed idee om de EHBO-les ook in de praktijk te oefenen. ‘Je kunt de belangrijke dingen wel in twee uur vertellen, maar leren doe je niet alleen uit een boekje.’

Onderzoek

Het Rode Kruis kwam in 2014 al met dit idee, maar daar is toen verder niets mee gedaan. IedereenEHBO.nl heeft hier destijds wel onderzoek naar gedaan, waaruit bleek dat 40 procent van de respondenten vond dat de overheid het halen van een EHBO-certificaat verplicht zou moeten stellen.

Autoverzekering

Of een EHBO-cursus verplicht wordt bij het rijexamen is nog niet zeker. Wat wel zeker is, is dat je na het behalen van je rijbewijs en het aanschaffen van een auto, een autoverzekering moet afsluiten. Ga je voor een WA verzekering, een WA+ verzekering of kies je toch voor een All Risk verzekering? Klik op de button hieronder om alle autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en ga voor de verzekering die het best aansluit bij jouw wensen en behoeften.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

Volg ons op Facebook en Twitter!

 

;