Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Fiets achter op de auto? Let op, deze is niet altijd verzekerd.

17-05-2016

Met de zomer die nadert en het mooie weer in aantocht gaan veel mensen eropuit met de fiets. Er worden weer veel racefietsen, elektrische fietsen, mountainbikes en omafietsen uit de schuur gehaald en op de fietsendragers gemonteerd. Veel mensen staan hier niet echt bij stil, maar een fiets achter- en bovenop de auto is niet altijd verzekerd.

Schade veroorzaakt door een ander

Het verschil zit hem in de veroorzaker van de schade. Wanneer iemand anders tegen jouw auto aanrijdt en op deze manier schade aan je fiets aanbrengt, moet de autoverzekeraar van de veroorzaker de schade aan je fiets betalen.

Zelf schade veroorzaakt

Heb jij per ongeluk zelf de schade veroorzaakt? Dan is het een ander verhaal. Je autoverzekeraar is bij zelf veroorzaakte schade namelijk niet verplicht om dit te vergoeden, ongeacht je dekking. De enige verzekering die deze schade wel vergoedt is een fietsverzekering.

Fiets van auto gestolen

Even een tussenstop om iets te eten, drinken of om te tanken? Houd uw fiets dan goed in het zicht. Er worden namelijk nog wel eens fietsen van een fietsendrager gestolen. Het gaat hier vooral om de duurdere fietsen, zoals elektrische fietsen. Ook hier bent u met een autoverzekering niet voor verzekerd, omdat de fiets niet gezien wordt als een accessoire van de auto.

Verzekerd de weg op

Met een fietsverzekering is je fiets verzekerd tegen schade of diefstal. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een reisverzekering af te sluiten, maar let hier wel goed op de vergoedingen. Reisverzekeringen vergoeden namelijk meestal maar een maximumbedrag.

Volg ons op Facebook en Twitter!

Zojuist overgestapt

  • 21 jan. 2019, 23:54 Mevr. B. uit Zeddam.
  • 21 jan. 2019, 23:24 Dhr. B. uit Utrecht.
  • 21 jan. 2019, 23:05 Dhr. el F. uit Bergen op zoom.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.