Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Geweigerd door een autoverzekeraar, wat nu?

25-06-2015

Nadat je een vergelijking van autoverzekeringen hebt gemaakt en je een aanvraag hebt gedaan, hoor je binnen 1 á 2 werkdagen of de nieuwe verzekeraar je aanvraag accepteert of niet. Ondanks dat je in Nederland verplicht bent om je auto minimaal WA te verzekeren, is een autoverzekeraar niet verplicht om iedere aanvraag voor een nieuwe autoverzekering te accepteren. Maar wat kun je doen als je niet geaccepteerd wordt?

Redenen voor het niet accepteren

De verzekeraar kan er verschillende redenen voor hebben om je autoverzekeringsaanvraag af te wijzen. Dit kan te maken kunnen hebben met je auto, maar bijvoorbeeld ook met je persoonlijke omstandigheden. Enkele voorbeelden:

 • Type auto en leeftijd:
  Jonge bestuurders met een dure auto maken doorgaans meer ongelukken waardoor het risico voor een verzekeraar groter is.
 • Beveiliging:
  Als een auto onvoldoende beveiligd is.
 • Veel schade:
  Heb je de afgelopen jaren meerdere keren schade geclaimd? Dit is voor sommige verzekeraars een reden om je aanvraag niet te accepteren.
 • Rijontzegging:
  Een verzekeraar kijkt in het geval van een rijontzegging meestal naar de duur en de reden van je rijontzegging en beslist op basis hiervan om je wel of niet te accepteren.
 • Vorige autoverzekering beëindigd door de verzekeraar:
  Als je autoverzekering door een vorige verzekeraar is opgezegd, zal een nieuwe autoverzekeraar je niet vanzelfspreken accepteren.
 • Strafblad:
  Bestuurders die in de afgelopen jaren in aanraking zijn geweest met justitie of politie, brengen voor de verzekeraar een groter risico met zich mee.

En nu?

Als meerdere autoverzekeraars je aanvraag voor een nieuwe autoverzekering niet accepteren, kun je wellicht terecht bij Rialto Verzekeringen. Deze verzekeraar heeft ruimere acceptatievoorwaarden. Hier betaal je doorgaans wel een hogere premie voor. Via Autoverzekering.nl is het niet mogelijk om een verzekering van Rialto Verzekeringen af te sluiten.

Zojuist overgestapt

 • 18 okt. 2018, 00:32 Dhr. Z. uit Rotterdam.
 • 18 okt. 2018, 00:12 Mevr. L. uit Graauw.
 • 18 okt. 2018, 00:11 Dhr. Q. uit Tholen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.