Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Google en Ford gaan samen zelfrijdende auto’s maken

  22 december 2015

  featured image

  Het lijkt er sterk op dat Google en Ford samen zelfrijdende auto’s op de markt gaan brengen. Anonieme bronnen hebben dit nieuws aan Yahoo Auto’s gemeld. Ford wil de samenwerking waarschijnlijk begin januari 2016 officieel bekend maken. Yahoo Auto’s meldt dat de twee bedrijven een nieuwe onderneming gaan starten die de zelfrijdende auto’s daadwerkelijk op de markt gaat brengen.

  Inzicht in kennis

  Met deze samenwerking krijg Ford inzicht in de kennis die Google heeft opgedaan over de technologie achter de zelfrijdende auto. Google heeft hiermee een partner gevonden die uitgebreide ervaring heeft met het produceren van auto’s. Google heeft op dit moment al 53 zelfrijdende auto’s rondrijden. Deze testwagens rijden al enige tijd in de staten Californië en Texas rond. Ford heeft deze maand bekend gemaakt de eerste zelfrijdende Ford op de openbare weg te willen testen.

  Ford niet aansprakelijk

  De nieuwe joint venture zal juridisch losstaan van Ford. De autofabrikant is hierdoor niet aansprakelijk als er ongelukken veroorzaakt worden door falende technologie. Google heeft eerder wel aangekondigd deze verantwoordelijkheid op zich te nemen, net als Volvo en Mercedes-Benz.

  Niet exclusief

  De samenwerking tussen deze twee bedrijven zal overigens niet exclusief zijn. Het zou dus kunnen dat Google in de toekomst ook met andere bedrijven de kennis gaat delen en auto’s produceren.

  Autoverzekering van zelfrijdende auto’s

  Een straatbeeld met zelfrijdende auto’s wordt steeds realistischer. Wel zijn er nog een hoop ethische en juridische vraagstukken, waardoor het nog wel even gaat duren voordat deze auto’s daadwerkelijk voor consumenten beschikbaar worden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de autoverzekering van een zelfrijdende auto?

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

  ;