Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Google en Ford gaan samen zelfrijdende auto’s maken

22 december 2015

featured image

Het lijkt er sterk op dat Google en Ford samen zelfrijdende auto’s op de markt gaan brengen. Anonieme bronnen hebben dit nieuws aan Yahoo Auto’s gemeld. Ford wil de samenwerking waarschijnlijk begin januari 2016 officieel bekend maken. Yahoo Auto’s meldt dat de twee bedrijven een nieuwe onderneming gaan starten die de zelfrijdende auto’s daadwerkelijk op de markt gaat brengen.

Inzicht in kennis

Met deze samenwerking krijg Ford inzicht in de kennis die Google heeft opgedaan over de technologie achter de zelfrijdende auto. Google heeft hiermee een partner gevonden die uitgebreide ervaring heeft met het produceren van auto’s. Google heeft op dit moment al 53 zelfrijdende auto’s rondrijden. Deze testwagens rijden al enige tijd in de staten Californië en Texas rond. Ford heeft deze maand bekend gemaakt de eerste zelfrijdende Ford op de openbare weg te willen testen.

Ford niet aansprakelijk

De nieuwe joint venture zal juridisch losstaan van Ford. De autofabrikant is hierdoor niet aansprakelijk als er ongelukken veroorzaakt worden door falende technologie. Google heeft eerder wel aangekondigd deze verantwoordelijkheid op zich te nemen, net als Volvo en Mercedes-Benz.

Niet exclusief

De samenwerking tussen deze twee bedrijven zal overigens niet exclusief zijn. Het zou dus kunnen dat Google in de toekomst ook met andere bedrijven de kennis gaat delen en auto’s produceren.

Autoverzekering van zelfrijdende auto’s

Een straatbeeld met zelfrijdende auto’s wordt steeds realistischer. Wel zijn er nog een hoop ethische en juridische vraagstukken, waardoor het nog wel even gaat duren voordat deze auto’s daadwerkelijk voor consumenten beschikbaar worden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de autoverzekering van een zelfrijdende auto?

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

;