Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Google’s zelfrijdende auto is te netjes

30 september 2015

featured image

Google is al enige tijd bezig met het testen en perfectioneren van zijn zelfrijdende auto. Het autonome voertuig is al enkele keren bij een ongeval betrokken geraakt, al was Google’s zelfrijdende auto nooit de schuldige partij. Chris Urmson, hoofd van de afdeling zelfrijdende auto’s bij Google, heeft hier een verklaring voor. De auto rijdt té voorzichtig.

Zelfrijdende auto is te voorzichtig

In sommige gevallen waar de meeste automobilisten geen gevaar zien en een lichte overtreding maken, houdt de auto van Google zich strikt aan de regels. Dit zorgt voor verwarring bij medeweggebruikers en kan wel eens kleine crashes tot gevolg hebben.

Als er bijvoorbeeld een auto iets te ver op de weg geparkeerd staat, zullen de meeste weggebruikers iets uitwijken en eventueel een stukje over een doorgetrokken streep rijden om erlangs te gaan. De auto van Google niet. Deze trapt eerder vol op de rem en dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

Niet zo nauw met de regels

Google geeft toe dat de auto ‘iets te voorzichtig’ is. Hier gaat verandering in komen. De auto gaat menselijk gedrag aangeleerd krijgen. Hiermee bedoelt Google asocialer gedrag. De belangrijkste les die de auto moet leren, is het inschatten van situaties waar de regels licht verbroken mogen worden.

Bochten afsnijden

Naast het brave gedrag van de auto bestaat er ergernis over de bochten die het voertuig maakt. Deze zijn te perfect en dit voelt onnatuurlijk aan voor andere automobilisten. Google heeft aangegeven dat de zelfrijdende auto hier iets meer de nonchalance van de mens gaat aanleren.

Autoverzekering

Google en andere autofabrikanten zijn hard bezig met het ontwikkelen van de zelfrijdende auto. Wat dit straks gaat betekenen voor de autoverzekeringen staat nog niet helemaal vast. Wie wordt er aansprakelijk gesteld wanneer een ongeval wél de schuld van de zelfrijdende auto is? Vooral nu dit voertuig de regels iets soepeler gaat volgen wordt dit een lastige kwestie voor autoverzekeraars

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

;