Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Helft Nederlanders staat open voor elektrische auto

4 december 2015

featured image

Een grote groep Nederlanders staat ervoor open om in de toekomst elektrisch te rijden. Veel mensen hebben alleen nog een extra zetje nodig, die de overheid moet geven. Dit blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Elektrische Rijders (VER), uitgevoerd door Maurice de Hond. Hij ondervroeg 2000 Nederlanders over de elektrische auto.

Nederlanders hebben wel een stimulans nodig

Als de overheid de aanschaf van de elektrische auto fiscaal gaat stimuleren, overweegt 51 procent een elektrische auto te kopen. Zonder deze stimulering denkt ongeveer 30 procent erover na. 4 procent van de Nederlanders is nu al overtuigd. Zij geven aan dat wanneer ze binnen 5 jaar aan een nieuwe auto toe zijn, dat het sowieso een elektrische wordt.

Wat zijn de belangrijkste redenen om (g)een elektrische auto te kopen?

Voor ongeveer de helft van de ondervraagden is het milieubewuste karakter van de elektrische auto de belangrijkste beweegreden om zo’n auto aan te schaffen. Een derde van de mensen vindt de elektrische auto vooral aantrekkelijk vanwege de lage gebruikskosten.De grootste nadelen zijn de hoge aanschafprijs (39 procent) en de beperkte actieradius (21 procent).

Californië

Het kabinet stimuleert het elektrisch rijden onder zakelijke rijders al met de bijtellingsregeling. De VER wil dat er ook een plan komt om particulieren te stimuleren. In Californië krijgen particulieren van de nationale overheid en de staat samen bijna 10.000 dollar als zij een elektrische auto aanschaffen. Ongeveer 40 procent van de verkopen van elektrische auto’s in de Verenigde Staten komt uit Californië.

Autoverzekering van elektrische auto’s

Er bestaan verschillen in de autoverzekeringen voor benzine- of dieselauto’s en autoverzekeringen speciaal voor elektrische auto’s. Vul je gegevens in en vind eenvoudig de beste autoverzekering.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;