Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

In 2016 minder declaraties autoschade

29 februari 2016

featured image

Hoe vaak declareer jij nog een schade bij je autoverzekeraar? In een rapport voor schadeherstelbedrijven voorspelt de Rabobank dat we in 2016 minder declaraties bij onze autoverzekeraar zullen indienen. De bank verwacht een daling van 2 procent.

Besparen op reparatie- en onderhoudskosten

Mensen kiezen er steeds vaker voor om met kleine schades door te rijden. De Rabobank verklaart dit enerzijds door het feit dat de auto steeds minder een statussymbool is geworden en anderzijds doordat autobezitters zich bewuster zijn van de totale kosten voor hun auto. Door kleinere schades niet te laten herstellen, bespaart men op reparatie en onderhoud.

Veiligere wegen, minder schade

Een andere reden voor de verwachte daling, is het feit dat er steeds minder vaak schade wordt gemaakt. De wegen zijn veiliger geworden en minder mensen gebruiken de auto voor hun werk. Daarnaast bevatten auto’s steeds vaker geavanceerde besturingssystemen zoals parkeersensoren, die helpen bij het inparkeren, waardoor de kans op schade kleiner is.

Verdwijnen schadeherstelbedrijven

Mede als gevolg van de daling in het aantal schademeldingen heeft de autoschadebranche te maken met een daling van de inkomsten. De Rabobank adviseert bedrijven om zich te specialiseren in bepaalde type schades of om een samenwerking aan te gaan met dealerbedrijven. Toch is het verdwijnen van steeds meer schadeherstelbedrijven in de komende jaren onontkoombaar, aldus de Rabobank.

Wat kun je het beste doen bij schade?

Heb jij een kleine schade aan je auto en twijfel je wat je het beste kunt doen? Bij een kleine schade is het soms verstandig om de kosten zelf te dekken in plaats van deze kosten te declareren bij je autoverzekeraar. Bij het claimen van schade, verlies je standaard vijf schadevrije jaren en dat gaat ten koste van je premiekorting. Check daarom altijd eerst of het voordeliger is om de herstelkosten van de schade zelf te betalen. Zo voorkom je een premiestijging.

Autoverzekeringen vergelijken

Als je een WA verzekering hebt, is schade aan je eigen auto niet gedekt. Met een WA+ of Allrisk verzekering ben je hier wel voor gedekt. Benieuwd welke autoverzekeraar de beste dekking voor jouw auto heeft? Maak dan nu een vergelijking en vergelijk de autoverzekeringen op prijs én kwaliteit.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

Volg ons op Facebook en Twitter!

;