Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Internationale investeerders voor schadeherstel-app Fixico

30 juni 2016

featured image

Fixico, een autoschadeplatform, ontvangt een investering van twee miljoen euro van de investeringsmaatschappij Orange Growth Capital samen met nog twee internationale investeerders.

Binnen 24 uur een offerte

Als bemiddelaar tussen de consument met autoschade en de schadeherstel garages wil Fixico dat auto-eigenaren die schade hebben gemakkelijk geholpen kunnen worden. Met de applicatie of via de website kun je binnen 24 uur een offerte ontvangen voor de reparatie van je schade, van autoschadebedrijven dicht bij jou in de buurt.

Je kunt vervolgens zelf kijken welk autoschadebedrijf het beste bij jou aansluit qua prijs, service en afstand. Fixico wil zich zo richten op auto-eigenaren waarbij de schade onder het eigen risico valt of wanneer zij niet gedekt zijn voor de schade vanuit de verzekeraar.

Samenwerkingen

Met meer dan 400 autoschadeherstelbedrijven en grote namen als autoverhuurder Diks, AutoWeek en AutoTrader in de branche heeft Fixico al een behoorlijk aantal samenwerkingspartners weten te werven. Sinds de oprichting in 2013 zijn er al zeker 50.000 offertes aangevraagd voor een gemiddeld bedrag van 500 euro. Ondertussen zijn er 25 medewerkers werkzaam voor het platform en is het bedrijf in 2015 met 450 procent gegroeid. De onlangs gedane investeringen worden ingezet om verdere groei te kunnen verwezenlijken. Uitbreiden naar het buitenland is een ambitie van de oprichters Mark van Laar en Derk Roodhuyzen.

Uiteenlopende prijzen

Fixico is tot stand gekomen uit een frustratie van oprichter Derk Roodhuyzen, die als zestienjarige erachter kwam dat er veel prijsverschil zat tussen scooterwinkels. Hetzelfde verschijnsel deed zich voor bij garages toen hij inmiddels een auto had. Nu lopen de prijzen tussen autoschadeherstelbedrijven nog steeds uiteen, dit kan zomaar gaan om een verschil van 30 procent.

Besparen

Zo kan er door auto-eigenaren gezamenlijk 150 miljoen euro bespaard worden. Er wordt ook verder gekeken dan de prijs alleen, want ook de service van autoschadeherstelbedrijven is uiteenlopend. Daarom is vergelijken ideaal, zo kun je direct zien waar je de schade het beste kunt laten herstellen.

Vergelijken loont

Het is fijn als je gemakkelijk naar een goed én voordelig schadeherstelbedrijf kunt wanneer je schade hebt. Nog beter is het wanneer je autoverzekeringen vergelijkt, zodat jij met een passende dekking maandelijks bespaart op je autoverzekering. Op Autoverzekering.nl kun je eerlijk en onafhankelijk vergelijken, waardoor de beste deal ook echt de beste deal is.

;