Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Kans op duurdere autoverzekering

9 juli 2015

featured image

Een stijging van de autoverzekeringspremie lijkt onvermijdelijk. Het aantal schades dat het afgelopen jaar door verzekeraars vergoed moest worden, neemt namelijk flink toe. In totaal moest er door verzekeraars 300 miljoen euro meer worden uitgekeerd voor WA-verzekeringen, dan dat er binnenkwam.

Forse tegenvaller

De Nederlandsche Bank spreekt over een historisch dieptepunt, omdat er nooit eerder zoveel verlies door autoverzekeraars werd geleden. De Nederlandsche Bank uit als toezichthouder daarom haar bezorgdheid. Als verzekeraars niet de juiste keuzes maken, kunnen zij in financiële problemen komen en daarom grijpt De Nederlandsche Bank tijdig in. De Nederlandsche Bank zal met verschillende verzekeringsmaatschappijen in gesprek gaan voor een oplossing van deze situatie.

Concurrerende markt

Door verschillende factoren is de autoverzekeringspremie voor consumenten in de afgelopen periode al gedaald. Zo is de markt voor WA-verzekeringen zeer concurrerend en stappen veel consumenten over naar een andere dekking of bijvoorbeeld een hoger eigen risico. Inkomsten van verzekeraars nemen hierdoor af, terwijl schadelasten gelijk blijven of zelfs stijgen.

Verwachting

Afgelopen jaren hebben verzekeraars door onder andere reorganisaties en innovaties al flink bespaard op kosten. Toch mocht dit niet voldoende baten en zullen verzekeraars andere maatregelen moeten nemen, zoals het verhogen van de premie.

Autoverzekering vergelijken

Besparen op je autoverzekering? Door autoverzekeringen te vergelijken, is dat gewoon mogelijk. Vul je gegevens in en bekijk gelijk welke autoverzekering voor jou het meest voordelig is. Stap over en bespaar gemiddeld € 200.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]
;