Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Maatregelen doen het aantal oude dieselauto’s afnemen

  20 juli 2016

  featured image

  De maatregelen die de vier grote steden hebben genomen om het aantal oude dieselauto’s af te laten nemen werkt. Het aantal diesels van voor 2001 is in de afgelopen jaren flink afgenomen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde woensdag een afname van 67% sinds 2010. 

  Slechts 17.000 oude diesels geregistreerd

  Dit jaar staan er in de vier grote steden in totaal nog 17.000 oude diesels geregistreerd. In Utrecht was de afname het grootst: daar reden maar liefst 79% minder auto’s rond. In Amsterdam 64%, Rotterdam 75% en in Den Haag reden er 66% minder oude diesels.

  Milieuzone en sloopregeling

  In Rotterdam en Utrecht werd een milieuzone ingesteld: een maatregel waarmee oude dieselauto’s van voor 2001 geweerd worden uit bepaalde delen van de stad. In deze steden werd ook een sloopregeling ingevoerd. Hiermee worden eigenaren aangemoedigd hun oude diesel te laten slopen. Ook Den Haag trof een regeling om eigenaren van oude diesels een financiële vergoeding te bieden voor het afdanken van hun auto.

  Kies voor een milieuvriendelijke auto en een bijpassende verzekering

  Wil jij ook een steentje bijdragen aan een beter milieu? Kies dan voor een energiezuinige auto. Een energiezuinige auto is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart ook nog een hoop geld. Kies daar een passende autoverzekering bij en je bent helemaal voorzien. Autoverzekering.nl helpt je graag bij het vinden van een autoverzekering passend bij jouw wensen.

  ;