Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Meer autoproblemen door warmte

  7 juli 2015

  featured image

  Veel autobestuurders hebben de afgelopen periode als gevolg van het, in Nederland ongekende, warme weer problemen met de auto gehad. Afgelopen week zijn er rond de 30 procent meer meldingen gedaan bij alarmcentrales. Maar wat kun je doen als je pech hebt?

  Problemen met accu

  Accu’s zijn altijd al gevoelig voor warmte. Doordat de temperaturen extreem hoog lagen, veroorzaakte dit bij velen problemen met de accu. Om de motor koel te houden, moeten de accu’s namelijk harder draaien. Als gevolg van de airconditioning die volop aan staat, moet er daarnaast ook meer stroom verbruikt worden.

  Pechhulp bij je autoverzekering

  Heb jij ook last gehad van problemen aan je accu of andere pech aan je auto? Door aanvullend bij je autoverzekering een pechhulpverzekering af te sluiten, kun je in deze situatie geholpen worden. Als je pech hebt, zal de pechhulpservice je auto ter plekke proberen te repareren. Soms is dat niet mogelijk en dient je auto in de garage te worden gerepareerd. Met een pechhulpverzekering ontvang je dan meestal wel een vervangende auto.

  Vakantie: pechhulp in het buitenland

  Voor een groot deel van Nederland is de vakantietijd aangebroken. Ook het aantal pechmeldingen uit het buitenland lag de afgelopen dagen daarom hoger dan normaal. Door je autoverzekering uit te breiden met een pechhulpverzekering voor het buitenland, ontvang je ook pechhulpservice als je in het buitenland met pech langs de weg staat.

  Pechhulp bij je autoverzekering afsluiten

  Het afsluiten van een pechhulpverzekering is heel eenvoudig. Je kunt in de vergelijkingsresultaten aangeven dat je de verzekering ter aanvulling op je basis autoverzekering wilt afsluiten. Check wel of je pechhulp niet al verzekerd hebt via een andere organisatie, zoals bijvoorbeeld ANWB en voorkom dat je je dubbel verzekert.

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

   

  ;