Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Meeste fraude bij autoverzekeringen

  31 juli 2015

  featured image

  In 2014 zijn er 10% meer fraudegevallen opgespoord door verzekeraars dan in 2013 volgens het Verbond van Verzekeraars. Er is voor bijna 100 miljoen euro bespaard door het opsporen van deze fraudegevallen. Per dag is dit een bedrag van 270.000 euro!

  Autoverzekering het meeste gebruikt voor fraude

  Alle verzekeringen hebben te maken met fraude, maar bij autoverzekeringen wordt er het meeste gefraudeerd. Net zoals bij verzekeringen voor andere motorrijtuigen zoals motoren en scooters. De meest voorkomende claim is dat het voertuig gestolen is, terwijl dit helemaal niet het geval is. Ook wordt er vaak gelogen over de oorzaak van een ongeluk zodat diegene zelf niet schuldig lijkt. Behalve dat de mensen zelf frauderen werken schadeherstelbedrijven ook vaak mee aan fraude.

  Aantal fraudeonderzoeken daalt

  Hoewel er dus in een jaar tijd veel meer fraude opgespoord is, is het aantal onderzoeken naar fraude gedaald. Het aantal succesvolle onderzoeken is flink gestegen door investeringen van verzekeraars in het opsporen van fraude. Voor jou als klant is het ook positief aangezien de premies hierdoor minder snel zullen stijgen. Factoren die geholpen hebben met het opsporen van fraude zijn onder andere analyses van data en zogenaamde “zwarte lijsten” met verzekerden.

  Betrapt op fraude, en dan?

  Ben je betrapt bij het frauderen met je autoverzekering? Je zult zeker geen schade-uitkering krijgen en de verzekeraar zal je verzekering opzeggen, wat betekent dat je op zoek moet naar een nieuwe verzekering. Dit zal echter een probleem worden, omdat je in het landelijk waarschuwingssysteem van de verzekeraars bent gezet. Nieuwe autoverzekeraars zullen jouw aanvraag niet accepteren, je zult een speciale autoverzekering moeten nemen. Dit is ook het geval als je een negatief aantal schadevrije jaren hebt. De enige verzekeraar die je zal accepteren is Rialto Verzekeringen, waar je premie een stuk hoger zal zijn. Neem voor meer informatie hierover contact op met onze klantenservice.

  Autoverzekeringen vergelijken

  Heb jij nooit verzekeringsfraude gepleegd en heb je geen negatieve schadevrije jaren? Vergelijk dan je autoverzekering op Autoverzekering.nl! Er zit namelijk behoorlijk verschil tussen de autoverzekeringen van verschillende verzekeraars, zowel op prijs als op de voorwaarden. Vergelijk autoverzekeringen op basis van jouw persoonlijke gegevens en wensen en vind de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie.

  ;