Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Meeste schadeclaims komen uit Noord-Brabant

25 september 2015

featured image

Volgens directeur Ruud Kooyman van schadespecialist CED telt Nederland ongeveer 1 miljoen autoschades per jaar. De meeste schadegevallen komen uit Brabant. Uit deze provincie komen bijna 20 procent meer schadeclaims in vergelijking met het landelijk gemiddelde.

Verklaring

Kooyman ziet een verklaring in het aantal verkeerswegen. Noord-Brabant kent een uitgebreid wegennet, dat vooral bestaat uit gemeentelijke en provinciale wegen. Deze zijn een stuk minder veilig dan rijkswegen. Ook opvallend is dat zuidelijke provincies meer met inbraken en vandalisme te maken krijgen dan de rest van het land.

Minste schade in Zeeland

Hoewel Zeeland net als Noord-Brabant ook veel provinciale wegen kent, komen daar de minste schadeclaims vandaan. Verklaringen hiervoor zijn dat er minder verkeer op de weg is en de wegen een stuk overzichtelijker zijn.

Structureel minder schade

Kooyman geeft wel aan dat het totale aantal schades in de afgelopen vijf jaar met ongeveer 35 procent is teruggelopen. “We denken dat dat komt door de economische omstandigheden -dus minder verkeer op de weg-, de overheidsmaatregelen -zoals de bouw van rotondes, het schoonmaken van de wegen- en toch ook wel de komst van de moderne auto’s met automatische remsystemen en dergelijken.”

Andere aspecten

Directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid Peter van der Knaap is blij met de aandacht voor het onderwerp verkeersveiligheid. Hij benadrukt wel dat schade niet alles zegt over verkeersveiligheid. Het aantal slachtoffers is ook een een belangrijk gegeven. Ook hier spant Brabant de kroon met de meeste verkeersdoden. Hier is enige nuance wel op zijn plaats, gezien het aantal inwoners van Brabant. Zo heeft Zeeland bijvoorbeeld absoluut gezien minder verkeersdoden, maar heeft de provincie wel meer verkeersdoden per inwoner dan hun Brabantse buren.

Verzekeringen vergelijken

De hoogte van je premie wordt mede bepaald door je postcode. Woon je in een risicovoller gebied? Dan kan het zomaar zijn dat je meer betaalt dan wanneer je in een rustigere provincie woont. Daarom is het altijd belangrijk om de goedkoopste verzekering te vinden. Met behulp van onze autoverzekeringen vergelijker weet je binnen 5 minuten wat voor jou de meest voordelige deal is.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

;