Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Met deze app kan iedereen inparkeren

  6 juni 2016

  featured image

  Veel auto’s beschikken tegenwoordig over parkeersensoren. Deze sensoren geven het aan wanneer de auto te dicht in de buurt komt van een object, waardoor parkeerschade voorkomen kan worden. Binnenkort wordt het ook mogelijk om een parkeersensor aan een bestaande auto toe te voegen.

  fensens-smart-parking-2

  FenSens

  FenSens is een afkorting voor ‘fender sensor’. Het is een applicatie die inparkeren voor iedereen makkelijker moet maken. Dit systeem bestaat uit een iOS-applicatie en een sensorsysteem.

  Hoe werkt het?

  Het werkt heel simpel. Allereerst moet je de parkeersensoren rondom het nummerbord installeren, waarna je vervolgens via Bluetooth de sensoren met de app kan koppelen. Als dit gelukt is, is het systeem klaar voor gebruik.

  Sensoren

  De sensoren rondom het nummerbord herkennen objecten tot 3 meter van de auto. Wanneer de afstand korter wordt dan 3 meter ontvang je direct een melding via de app. Deze melding zal in de vorm zijn van een geluidssignaal, waardoor je je telefoon niet constant in de gaten hoeft te houden tijdens het rijden.

  De batterij van de sensoren gaat naar verluid vijf maanden mee. Is hij leeg? Na twee uur opladen kun je de weg weer op.

  Caravan of camper

  Omdat het systeem gekoppeld wordt via Bluetooth mag de auto niet langer zijn dan 10 meter. Er moet namelijk een goede verbinding met de smartphone mogelijk zijn. Als je met een caravan of camper op pad gaan, check dan dus eerst even goed of de verbinding goed is en het systeem werkt.

  In ontwikkeling

  De releasedatum van de app is nog niet bekend, dus we moeten nog even afwachten. De kosten van dit systeem zullen rond de $149 liggen.
  .

  ;