Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Met deze app kan iedereen inparkeren

6 juni 2016

featured image

Veel auto’s beschikken tegenwoordig over parkeersensoren. Deze sensoren geven het aan wanneer de auto te dicht in de buurt komt van een object, waardoor parkeerschade voorkomen kan worden. Binnenkort wordt het ook mogelijk om een parkeersensor aan een bestaande auto toe te voegen.

fensens-smart-parking-2

FenSens

FenSens is een afkorting voor ‘fender sensor’. Het is een applicatie die inparkeren voor iedereen makkelijker moet maken. Dit systeem bestaat uit een iOS-applicatie en een sensorsysteem.

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel. Allereerst moet je de parkeersensoren rondom het nummerbord installeren, waarna je vervolgens via Bluetooth de sensoren met de app kan koppelen. Als dit gelukt is, is het systeem klaar voor gebruik.

Sensoren

De sensoren rondom het nummerbord herkennen objecten tot 3 meter van de auto. Wanneer de afstand korter wordt dan 3 meter ontvang je direct een melding via de app. Deze melding zal in de vorm zijn van een geluidssignaal, waardoor je je telefoon niet constant in de gaten hoeft te houden tijdens het rijden.

De batterij van de sensoren gaat naar verluid vijf maanden mee. Is hij leeg? Na twee uur opladen kun je de weg weer op.

Caravan of camper

Omdat het systeem gekoppeld wordt via Bluetooth mag de auto niet langer zijn dan 10 meter. Er moet namelijk een goede verbinding met de smartphone mogelijk zijn. Als je met een caravan of camper op pad gaan, check dan dus eerst even goed of de verbinding goed is en het systeem werkt.

In ontwikkeling

De releasedatum van de app is nog niet bekend, dus we moeten nog even afwachten. De kosten van dit systeem zullen rond de $149 liggen.
.

;