Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Nog meer problemen voor Volkswagen

23 oktober 2015

featured image

Volkswagen moet nog dieper door het stof. Volkswagen had al wel verwacht dat het dieselgate-schandaal veel geld zou gaan kosten, maar de tegenslagen blijven zich opstapelen. Er zijn vermoedelijk nu nóg veel meer auto’s met een sjoemelmotor én de hersteloperatie pakt stukken duurder uit dan verwacht.

Software-update is niet voldoende

Tot zover bekend rijden er ongeveer 11 miljoen dieselauto’s met sjoemelsoftware rond. In eerste instantie werd gedacht dat een software-update deze problemenzou oplossen. Dit blijkt niet het geval te zijn. Bij ruim 3 miljoen auto’s moet de fabrikant alsnog flink aan de motors sleutelen.

Gaat het om nog meer auto’s dan verwacht?

Volgens Matthias Müller, CEO van Volkswagen, wordt er momenteel onderzocht of ook de EA 288 dieselmotor is uitgerust met de beruchte software. Als dit zo is, zouden er nog eens miljoenen voertuigen bijkomen die teruggeroepen moeten worden. Het gaat hierbij om de 2015-modellen van de Volkswagen Golf, Beetle, Passat en Jetta.

6,5 miljard euro is te weinig

Volkswagen heeft 6,5 miljard euro gereserveerd om alle kosten van dieselgate te betalen, maar gaat er eigenlijk al vanuit dat dit niet voldoende zal zijn. De Volkswagenrijder hoeft zich zelf geen zorgen te maken over de kosten. De consument hoeft niet voor deze kosten op te draaien.

Autoverzekering vergelijken

Heb jij een Volkswagen en wil je deze zo goed mogelijk verzekeren? Op onze autoverzekering vergelijken-pagina vind je binnen 5 minuten de beste autoverzekering voor jouw Volkswagen. Je vergelijkt meer dan 48 autoverzekeringen eenvoudig op prijs én polisvoorwaarden.

 

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;