Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Op vakantie met je elektrische auto: waar ga je heen?

14 juli 2015

featured image

Ga je op vakantie met je elektrische auto? Dan heb je in ieder geval een beetje geduld nodig. De afstand die je namelijk kunt afleggen, zonder de auto tussentijds op te laden, is beperkt en het opladen van de accu kost tijd. Maar hoe zit dat in het buitenland? En waar kun je het beste naartoe op vakantie met je elektrische auto?

Vakantie in eigen land

In Nederland bestaat een groot netwerk van oplaadpunten. Daarnaast leg je in Nederland vaak korte afstanden af, helemaal in vergelijking met afstanden die je vaak in het buitenland aflegt. Het laden is dan ook minder regelmatig nodig. Vakantie in eigen land is dus een goede mogelijkheid.

Liever naar het buitenland?

De auto is het meest gebruikte vervoersmiddel voor vakantie’s en landen als Duitsland, België en Frankrijk zijn daarbij voor Nederlanders de meeste populaire vakantielanden. Dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Met je elektrische auto kun je echter niet in al deze landen even gemakkelijk op pad. Frankrijk is daarop een uitzondering. In Frankrijk kun je namelijk terecht bij ruim 4500 oplaadpunten, waarvan 140 snelladers. Frankrijk is daarom een ideale bestemming voor de vakantie met je elektrische auto. Ben je inderdaad van plan om naar Frankrijk te rijden? Denk er dan wel aan om je te abonneren bij het laadnetwerk van de regio waar jij naartoe reist. Zo voorkom je dat je de auto niet kunt opladen.

Rijd richting het noorden

Ook het noorden van Europa biedt uitstekende mogelijkheden voor vakanties met je elektrische auto. In Noorwegen kun je de auto laden bij bijna 1700 verschillende oplaadpunten waarvan 145 snelladers. Daarnaast profiteer je in Noorwegen van voordelen als gratis parkeren en rijden over de busbaan. Wil je iets heel anders? Rijd dan eens naar Estland. Daar kun je je auto overal binnen 60 kilometer opladen.

Elektrische auto’s in Engeland

Ons buurland Engeland biedt meer dan 1800 oplaadpunten, waarvan er zo’n 320 snelladers zijn. Dit uitgebreide oplaadnetwerk zal in Engeland in de komende jaren nog verder worden uitgebreid, omdat de Engelse overheid hierin volop investeert. Ook in Engeland kun je dus prima op vakantie met je elektrische auto

Is het echt ideaal?

Ons eigen land, maar ook landen als Frankrijk, Noorwegen en Engeland zijn dus goede bestemmingen voor een vakantie met je elektrische auto. Toch moet je altijd rekening houden met een aantal struikelblokken. Zo moet je je voor vertrek goed verdiepen in je route en ben je tijdens de reis meer tijd kwijt vanwege het opladen van de accu.

Autoverzekering

Voordat je op vakantie gaat, is het altijd goed om te checken of je voldoende verzekerd bent. Ga bijvoorbeeld na of er bij jouw autoverzekering speciale voorwaarden gelden in het buitenland. Is dit onvoldoende? Dan kun je je misschien beter aanvullend verzekeren met een pechhulp pakket voor het buitenland. Door autoverzekeringen te vergelijken vind je de beste autoverzekering voor je elektrische auto. Je kan daarbij ook vergelijken op basis van polisvoorwaarden, handig!

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]
;