Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Opnieuw een auto uitgebrand in Maastricht: krijg je dit vergoed?

15 september 2015

featured image

In Maastricht is vannacht de dertigste auto uitgebrand sinds mei dit jaar. De politie houdt rekening met brandstichting, maar wil nog niet spreken van een pyromaan. Op dit moment wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen de vele branden in Maastricht. Brandschade aan je auto is natuurlijk erg vervelend en de kosten kunnen flink oplopen. In welke gevallen krijg je deze schade bij je autoverzekeraar vergoed?

Ik heb alleen een WA verzekering

Een WA verzekering dekt alleen schade die je met jouw auto bij een ander veroorzaakt. De WA verzekering dekt dus niet de schade die veroorzaakt is door brandstichting.

Ik heb een WA+ dekking of All Risk

De WA beperkte of volledig casco verzekeringen zijn een stuk uitgebreider. Bij deze dekkingen krijg je schade door brandstichting wél vergoed.

Aangifte bij de politie na brandschade

Doe na brandschade altijd aangifte bij de politie. De politie kan hierdoor beter onderzoek doen en de dader opsporen. Daarnaast is dit belangrijk voor verzekeraars. Vaak vragen autoverzekeraars namelijk een bewijs van aangifte als je een schadevergoeding wilt claimen.

Raak ik mijn schadevrije jaren kwijt?

Een schadeclaim als gevolg van brand zorgt er in de meeste gevallen niet voor dat je schadevrije jaren verliest. Je kunt dus, ook als de schade klein is, gewoon bij je verzekeraar terecht. Bij andere vormen van vandalisme kan het verstandig zijn om kleine schades zelf te betalen. Na een claim kun je namelijk een aantal schadevrije jaren kwijtraken, waardoor je premie hoger zal worden.

Een derde van auto’s krijgt niets

Ongeveer een derde van de auto’s in Nederland is alleen WA verzekerd. De schade als gevolg van brand aan deze auto’s wordt niet vergoed. Houd hier bij het afsluiten van een autoverzekering dus rekening mee. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe auto? Dan vind je het misschien belangrijker om je auto te verzekeren dan wanneer je auto al wat ouder is.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;