Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Ouderen zorgen voor groei autobranche. Jongeren blijven achter

23 november 2015

featured image

De ING stelt dat het wegenpark in Nederland de komende 10 jaar zal groeien tot 8,8 miljoen auto’s. Dit betekent een stijging van 10 procent in 2025 ten opzichte van 2015. Het Economisch Bureau van de ING beschouwt de ouderen als “stuwende kracht”. Het aandeel van ouderen in het totale wagenpark zal stijgen van 19 naar 26 procent. Jongeren willen wel, maar kunnen een (nieuwe) auto niet betalen.

Steeds meer mogelijkheden ouderen

De bank geeft aan dat steeds meer ouderen langer mobiel willen blijven. 65-plussers hebben langer hun rijbewijs en voelen steeds meer de behoefte om deze te blijven gebruiken. Ouderen willen (en kunnen) langer zelfstandig thuis blijven wonen in plaats van in opvanghuizen. Dit maakt het belangrijker om langer mobiel te blijven.

Toename 2,5 procent per jaar

Het autobezit onder ouderen is de afgelopen jaren met 2,5 per jaar toegenomen. Opvallend was dat deze trend, ondanks de crisis, redelijk stabiel is gebleven. De ING verwacht dat deze trend de komende jaren doorzet.

Welke auto’s zijn populair onder de ouderen?

De vergrijzing is ook terug te zien in type auto’s dat verkocht wordt. De compacte SUV’s zijn favoriete auto’s bij deze leeftijdsgroep, omdat de hogere zitpositie hen erg aanspreekt. Daarnaast zijn de kleine B-segment auto’s en MPV’s in trek bij ouderen. Gemiddeld kopen 65-plussers duurdere auto’s dan jongeren. De gemiddelde aanschafwaarde bij nieuwe particuliere auto’s die ouderen kopen, ligt zo’n € 1000 hoger.

Jongeren vinden een auto te duur

Waar autobezit bij ouderen toeneemt, blijft dit bij de jongeren erg achter. In bijna de helft van de gevallen geven jongeren het financiële aspect als argument waarom ze (nog) geen auto kopen. Ouderen hebben wel genoeg te besteden om mobiel te zijn.

Autoverzekering

Ouderen en jongeren zijn voor veel autoverzekeraars niet de meest favoriete groepen om te verzekeren. De premies kunnen fors oplopen en flink verschillen per verzekeraar. Daarom is het altijd verstandig om meerdere autoverzekeringen te vergelijken. Binnen slechts enkele minuten kun je flink besparen door een goedkopere of uitgebreidere verzekering te kiezen.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

;