Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Pinksterdrukte op de weg

13-05-2016

Aankomend weekend is het weer Pinksteren. Het mooie weer waar we inmiddels zo gewend aan zijn geraakt, hoeven we volgens de weerberichten helaas niet te verwachten dit weekend. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing) voorspelt dan ook dat er dit jaar met Pinksteren minder mensen op vakantie zullen gaan dan in 2015.

234944758_e081ae9afd_o

50.000 minder vakantiegangers dan in 2015

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen is het verwachte koude weer een mogelijke oorzaak voor de vakantieafname. Daarnaast kan de timing van het Pinksterweekend vlak na de meivakantie ook een reden zijn van deze daling. Het bureau voorspelt dat dat er dit weekend circa 750.000 Nederlanders op vakantie zullen gaan. Dat zijn er 50.000 minder dan vorig jaar.

Drukte op de weg

De mensen die dit Pinksterweekend wel in het buitenland zullen doorbrengen, zullen vooral vertrekken naar België, Duitsland en Frankrijk. Dit zijn namelijk de meest geboekte buitenlandse bestemmingen. Daarnaast viert ruim 60 procent van de Nederlanders vakantie in eigen land, waarbij de meeste mensen zullen gaan kamperen of een vakantiehuisje hebben gehuurd. Omdat het woon- werkverkeer zich zal mengen met het vakantieverkeer, moeten we volgens de Verkeers Informatie Dienst vandaag rekening houden met een drukke avondspits. Naar verwachting zal er in totaal 250 kilometer file ontstaan.

De Toppers en Rollende Keukens

Rondom Amsterdam wordt er dit weekend ook veel drukte verwacht door de concerten van De Toppers in de Amsterdam Arena. Daarnaast kun je tot en met maandag een hapje eten bij de Rollende Keukens rondom de Amsterdamse Westergasfabriek. De wegwerkzaamheden in en rondom Amsterdam zijn volgens de Verkeers Informatie Dienst ook een reden van de voorspelde drukte op de weg.

Bereid je voor

Van plan om erop uit te gaan dit weekend? Zorg er dan voor dat je op tijd vertrek of reis een keertje de bus of trein. Dan weet je zeker dat je niet in de file komt te staan.

Volg ons op Facebook en Twitter!

 

Zojuist overgestapt

  • 22 jan. 2019, 09:46 Dhr. H. uit Aalsmeer.
  • 22 jan. 2019, 09:42 Dhr. den O. uit Rotterdam.
  • 22 jan. 2019, 09:35 Dhr. T. uit Groningen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.