Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Prinsjesdag: hogere bijtelling in 2016?

  14 september 2015

  featured image

  Morgen is het de derde dinsdag van september, Prinsjesdag 2015. Op deze dag maakt de regering de begrotingsplannen voor het komende jaar bekend. Zo ook de nieuwe belastingmaatregelen. De definitieve plannen zijn op dit moment nog niet bekend, maar er kunnen wel een aantal verwachtingen worden opgesteld. In 2016 zal bijna driekwart van de zakelijke auto’s in een hogere bijtellingscategorie vallen.

  Analyse zakelijke markt

  VWE, een dienstverlener in de autobranche, heeft over alle (tot nu toe) verkochte auto’s in 2015 een analyse gemaakt van de CO2 uitstoot en bijtelling. Hieruit is gebleken dat de helft van de zakelijk verkochte auto’s in de bijtellingscategorie van 20 procent valt. Daarnaast blijkt 1,2 procent van de zakelijk verkochte auto’s geheel elektrisch. De regering wil met name de verkoop van de categorie elektrische auto’s bevorderen.

  Plug-in hybride

  Het blijkt echter dat bestuurders van zakelijke auto’s liever rijden in een plug-in hybride auto. Ondanks de hogere bijtelling voor deze auto’s, was 7,5 procent van de tot nu toe verkochte zakelijke auto’s in 2015 een plug-in hybride. De lagere bijtelling voor een geheel elektrische auto is voor bestuurders blijkbaar minder belangrijk dan het gemak en de zekerheid van een auto die na een tankbeurt weer flink wat kilometers kan rijden.

  Verwachting 2016

  De verwachting voor 2016 is dat voornamelijk de bijtelling voor de plug-in hybrides behoorlijk verhoogd zal worden. Vermoedelijk van de huidige 7 procent, naar 15 procent in 2016. Ook de bijtelling van andere geliefde zakelijke auto’s zal stijgen. Zo’n 72 procent van de verkochte auto’s zal dan in een hogere bijtellingscategorie vallen. Naar verwachting zal de verkoop van plug-in hybride auto’s aan het einde van dit jaar nog een flink stijgen.

  ;