Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Rij jij in een Mitsubishi Outlander? Pas dan op.

07-06-2016

Het blijkt namelijk dat deze auto eenvoudig te hacken is via zijn eigen wifi-netwerk. Zo kan op deze manier bijvoorbeeld het diefstalalarm worden uitgeschakeld.

maxresdefault (1)

Ken Munro

Beveiligingsonderzoeker Ken Munro kwam op het idee om de auto te hacken toen hij het wifi-netwerk van de Mitsubishi van een vriend voorbij zag komen op zijn smartphone. Hij stond op dat moment op zijn kinderen te wachten op het schoolplein. Binnen vier dagen lukte het hem om de auto te hacken. Volgens Munro kan je met een snellere computer de auto binnen een dag kraken.

Bedienen op afstand

Nadat Munro het systeem gehackt had kon hij het diefstalalarm uitschakelen en de lampen aan en uit zetten. Daarnaast kon hij ook de verwarming en airconditioning vanaf een afstandje bedienen.

Eigen wifi-netwerk

De meeste auto’s communiceren via beveiligde servers van de autofabrikant met een smartphone app. De Mitsubishi Outlander beschikt daarentegen over een eigen netwerk dat voor iedereen zichtbaar is. Op deze manier is het voor hackers makkelijker om het netwerk te kraken.

Tot op heden is er nog geen oplossing bekend voor dit probleem, maar de autofabrikant heeft inmiddels toegezegd de beveiliging te zullen verbeteren.

Volg ons op Facebook en Twitter!

Zojuist overgestapt

  • 22 jan. 2019, 07:38 Dhr. S. uit Haarlem.
  • 22 jan. 2019, 06:51 Dhr. S. uit Amsterdam.
  • 22 jan. 2019, 02:50 Mevr. van der D. uit Amsterdam.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.