Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Snelheidsduivels grootste ergernis in het verkeer

  8 april 2016

  featured image

  Te hard rijden blijft nog steeds de grootste overlast in het verkeer. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat 21 procent van de ondervraagden veel last hebben van hard rijdende automobilisten in hun wijk.

  speedometer-865113_960_720

  Snelheidsduivels

  Naast de overlast van deze snelheidsduivels, gaf ruim 16 procent aan dat zij de parkeerproblemen dicht bij huis als een overlast zien. Dit komt bijvoorbeeld door drukte of omdat andere auto’s verkeerd geparkeerd staan. De overlast van parkeerproblemen is het grootst in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

  6 procent van de ondervraagden zegt veel last te hebben van agressief verkeersgedrag in hun woonomgeving.

  Stadsbewoners vaker verkeersoverlast dan dorpelingen

  Inwoners van Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland en Flevoland geven aan weinig last te hebben van het verkeer in hun woonomgeving. Limburgers en mensen uit Zuid-Holland mopperen daarentegen het meest. Verder blijkt dat stadsbewoners vaker te maken hebben met verkeersoverlast dan dorpelingen.

  De verkeersoverlast die mensen ervaren is in 2015 vergelijkbaar met die van 2014, maar ligt wel iets lager dan in 2013 en 2012.

  Autoverzekering vergelijken

  Ben jij ook zo’n snelheidsduivel? Pas dan goed op voor je eigen veiligheid maar ook voor die van andere automobilisten. Kies voor een autoverzekering die bij jou past waardoor je met een zeker gevoel de weg op kan. Benieuwd hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering? Klik op de button hieronder en maak nu de vergelijking!

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

  Volg ons op Facebook en Twitter!

   

  ;