Klantenservice

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.
 
phone

020 - 76 05 860

Reactietijd: 1 min.
phone

klantenservice@autoverzekering.nl

Reactietijd: 2 uur.
phone

Live chat

Reactietijd: 5 min.
Meer informatie
11-07-2024

Steeds meer laadpalen voor Noord-Brabantse EV-rijders

De laadinfrastructuur in Noord-Brabant en Limburg wordt de komende jaren flink uitgebreid met 22.000 nieuwe laadpunten. Lees meer over hoe deze uitbreiding de overstap naar elektrische voertuigen nog aantrekkelijker maakt.

2 minuten 11-07-2024
Jerry Poel
Expert Autoverzekering

De laadinfrastructuur in Noord-Brabant en Limburg krijgt de komende jaren een flinke impuls. Vattenfall InCharge gaat in de periode 2024-2028 maar liefst 22.000 nieuwe laadpunten plaatsen in 78 gemeenten. Dit komt bovenop de reeds bestaande 37.000 laadpunten, waardoor het totale aantal laadpunten in beide provincies zal toenemen tot 59.000. Deze uitbreiding is een belangrijke stap in de energietransitie, waarbij steeds meer particulieren en bedrijven overstappen op elektrische voertuigen.

Het aantal laadpalen neemt al een tijd toe in Brabant

Het aantal laadpalen in Noord-Brabant is de afgelopen jaren flink toegenomen. De provincies Noord-Brabant en Limburg hebben samen al meer dan 37.000 openbare laadpunten geïnstalleerd. Dankzij een nieuwe aanbesteding zal dit aantal de komende vier jaar groeien tot 59.000. Het onderzoek naar waar deze groei moest plaatsvinden, werd uitgevoerd op basis van actuele gegevens over het gebruik van elektrische voertuigen. Hierdoor kan er nauwkeurig bepaald worden waar de laadbehoefte het hoogst is, zodat de nieuwe laadpunten op deze locaties worden geplaatst.

Vattenfall InCharge wint de aanbesteding

Vattenfall InCharge, dat ook verantwoordelijk was voor de eerste twee reeksen laadpalen, heeft de aanbesteding gewonnen om het aantal laadpalen in Noord-Brabant uit te breiden. Vattenfall zal tussen 2024 en 2028 22.000 laadpunten realiseren in 78 gemeenten. Deze laadpalen zullen worden uitgerust met displays die prijs- en laadinformatie tonen, wat het gebruiksgemak voor de gebruikers verder vergroot.

De energietransitie bij auto’s

De energietransitie in Nederland is volop in beweging en de overstap naar elektrische voertuigen speelt hierin een cruciale rol. Het Nationale programma ‘Slim laden voor iedereen’ van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) richt zich op het optimaal benutten van de beschikbare energie en het slim verdelen van laadcapaciteit. Netbewust laden, waarbij de laadsnelheid tijdelijk kan worden aangepast op basis van de beschikbare energie, is een van de oplossingen die worden toegepast om de overbelasting van het energienet op te lossen.

“Het project van Vattenfall InCharge in Noord-Brabant en Limburg toont aan hoe de energietransitie in de praktijk vorm krijgt en hoe het laadnetwerk wordt voorbereid op de toekomst. Met de forse uitbreiding van laadpunten en de focus op gebruiksgemak en energie-efficiëntie wordt een belangrijke stap gezet in duurzame mobiliteit.”
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
Geschreven door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
2 minuten 11-07-2024

Over onze expert

Jerry werkt sinds 2017 voor Autoverzekering.nl. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van autoverzekeringen weet hij precies hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat het aanbod in onze vergelijker zo uitgebreid als mogelijk is, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Terug naar boven