Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Stijging van handel in kleine onderdelen voor de auto

25 augustus 2015

featured image

In vergelijking met 2014 is de vraag en het aanbod van kleine auto-onderdelen in 2015 met ongeveer 24 procent gegroeid. Steeds meer Nederlanders zijn zelf opzoek naar kleine onderdelen voor hun auto. Dit blijkt uit gegevens van advertentiewebsite Marktplaats.

Door zelf onderdelen van de auto te vervangen of te vernieuwen, kan men kosten besparen. Hier zijn autobezitters zich steeds beter en meer van bewust. De nodige kennis op het gebied van de auto-onderdelen is tegenwoordig heel gemakkelijk online te vinden waardoor de handel hierin voor velen toegankelijk is.

Handel in auto-onderdelen

Ook uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt een stijging in de handel. De handel in auto-onderdelen heeft als enige marktonderdeel van de autobranche een groeiende omzet in 2014. Sinds 2007 is de omzet van de handel in auto-onderdelen met ongeveer 10 procent gestegen.

Groei

In vergelijking met 2014 is de handel in accu’s en benodigdheden in 2015 met bijna de helft gegroeid. Ook de handel in ruitenwissers en verlichtingsonderdelen groeide van 12 procent in 2014 naar 16 procent in 2015. Met name onderdelen zoals startkabels, accu’s en dynamo’s worden actief verhandeld op de website.

Automerken

Het is opvallend dat er met name voor de automerken BMW en Alfa Romeo gezocht wordt naar producten voor het interieur van de auto, zoals navigatiesystemen en leer. Autobezitters van een Volkswagen of een Opel zijn met name geïnteresseerd in plaatwerk, zoals motorkappen of handgrepen.

Aanbod garages

Als gevolg van de stijging in handel, neemt het aantal dealers en garages dat online auto-onderdelen verkoopt ook toe. Daarnaast is het steeds vaker mogelijk om als autobezitter onderdelen mee te nemen en de onderdelen vervolgens door de garages te laten monteren.

Verdere kostenbesparing

Niet alleen door zelf kleine reparaties op te lossen, kun je besparen op je autokosten. Dit doe je bijvoorbeeld ook door eens in de zoveel tijd je autoverzekering te controleren. Misschien kun je wel overstappen naar een autoverzekering met een lagere premie en dezelfde dekking of juist een autoverzekering tegen dezelfde premie, maar met een veel uitgebreidere dekking. Ook op die manier werk je aan kostenbesparing. Je kunt je autoverzekering vergelijken via onze vergelijker.

 

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;