Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Stormschade aan jouw auto, wordt dit vergoed?

27 juli 2015

featured image

stormschade autoAls je afgelopen zaterdag niet op vakantie was heb je het zonder twijfel meegemaakt: de zwaarste zomerstorm ooit gemeten in Nederland. Code rood in een groot deel van het land en windstoten harder dan 100 Km/h. Totaal is het schadebedrag ongeveer 13 miljoen euro met ook veel schade aan auto’s, bijvoorbeeld door omgevallen bomen.

Ben je verzekerd als er een boom op jouw auto valt? Of zal je deze schade zelf moeten betalen? Allereerst is het belangrijk te weten wanneer verzekeraars van een storm spreken. Dit is namelijk niet bij windkracht 9 zoals weerkundigen stellen, verzekeraars vergoeden stormschade vanaf windkracht 7. Het moge duidelijk zijn dat afgelopen zaterdag dan zeker voor verzekeraars een storm was, wat betekent dat je een beroep kunt doen op jouw verzekering.

Vergoeding voor stormschade aan mijn auto?

geldAfgebroken takken en zelfs hele bomen zijn op auto’s gevallen tijdens deze zomerstorm, wat voor erg veel schade heeft gezorgd. Of jij de schade aan jouw auto vergoed krijgt is afhankelijk van de dekking van de autoverzekering die je afgesloten hebt. Zo ben je bij een WA-verzekering hier niet voor verzekerd, omdat deze verzekering alleen schade vergoedt die jij bij een ander veroorzaakt.

Zowel bij de WA beperkt casco (WA+) als de WA volledig casco (Allrisk) autoverzekeringen ben je wel verzekerd voor stormschade. Dit betekent dus dat je kan rekenen op een vergoeding van jouw verzekeraar.

Auto verzekeren tegen stormschade

Als je jouw auto wilt verzekeren tegen stormschade is het dus niet voldoende om een WA-verzekering te kiezen voor jouw auto. Je zult minimaal een WA+ verzekering moeten kiezen. Het vergelijken van WA-, WA+ en Allrisk autoverzekeringen is erg gemakkelijk en je vergelijkt op basis van jouw persoonlijke gegevens en wensen. Zoek nu de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]
;