Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Tijd voor vernieuwde testmethode auto’s

  24 september 2015

  featured image

  BEUC, een vereniging van Europese consumentenorganisaties heeft aangegeven dat de EU-testmethode snel vervangen moet worden. De huidige manier om het brandstofverbruik van auto’s te testen stamt uit de jaren 70. De plannen voor een vernieuwde testmethode waren er al langer, maar het Volkswagen-schandaal geeft volgens BEUC genoeg reden om dit proces te versnellen.

  Manipulatie testmethode

  Het grootste probleem is dat de huidige testmethode makkelijk te manipuleren is. Directeur Monique Goyens van BEUC wil naar het Amerikaanse systeem toe. In de Verenigde Staten wordt gebruik gemaakt van een systeem van toezicht dat onafhankelijke tests uitvoert. Een dergelijk systeem is er in de Europese Unie niet. Dit is volgens Goyens wel nodig om het vertrouwen onder consumenten te herstellen.

  Volkswagen

  Volkswagen wordt ervan beschuldigd gesjoemeld te hebben met de software van dieselmotoren. Door de software zouden de dieselmotoren bij de testen in de garage voldoen aan de milieunorm. In werkelijkheid zijn de dieselmotoren helemaal niet zo milieuvriendelijk als Volkswagen wil doen voorkomen.

  Andere problemen

  Het gesjoemel met de software is niet het eerste mankement aan het verouderde systeem. Eerder bleek al dat tests op andere manieren gemanipuleerd werden. Zo werd er gebruik gemaakt van speciale banden onder testwagens. Ook werden zijspiegels afgeschroefd. Deze factoren konden de weerstand onder omstandigheden in een laboratorium makkelijk beïnvloeden. Op de weg had de auto ineens fors meer CO2-uitstoot.

   

  ;