Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Toename files rond Amsterdam

06-05-2016

 

Sinds begin 2016 zijn de files in de regio Amsterdam met 32 procent toegenomen, meldt de ANWB. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in de rest van het land wordt het drukker op weg. De aantrekkende economie is volgens de ANWB de reden van de toename van het aantal files.

IMG_0764

Files

Afgelopen april stonden er op de wegen in en rond Amsterdam meer files dan in april vorig jaar. Landelijk steeg de totale filezwaarte in april met 34 procent ten opzichte van april 2015. De enige regio waar er vorige maand minder files stonden is Rotterdam. De opening van de A4 tussen Delft en Schiedam zorgt ervoor dat het verkeer zich daar beter spreidt.

Dinsdag drukste dag

Gemiddeld genomen was dinsdag de drukste dag van de week afgelopen april en de drukste spits was op dinsdagavond 26 april. Ondanks de meivakantie meldde de ANWB dat er extreem lange files stonden. De winterse buien en aanrijdingen veroorzaakten veel vertraging.

Capaciteitsuitbreiding

De Rijkswaterstaat is bezig met een grote capaciteitsuitbreiding van de wegen op het traject Schiphol – Amsterdam – Almere. Dit project zal naar verwachting over ongeveer tien jaar afgerond worden. De werkzaamheden die hiervoor verricht worden veroorzaken extra vertragingen in het verkeer.

Erop uit

Nu het zonnetje steeds meer begint te schijnen, bestaat er een grote kans dat je er lekker op stap wilt. Een nadeel is dat je waarschijnlijk niet de enige bent met dit idee. Tegenwoordig zijn er veel file-apps beschikbaar, waardoor je de drukte op de weg enigszins kan vermijden. Deze apps, zoals Flitsmeister en ANWB onderweg, houden je door middel van push-berichten op de hoogte van de voor jou relevante files.

Autoverzekering

Bang dat automobilisten zich in de file niet concentreren op de weg en met hele andere dingen bezig zijn? Zorg er dan voor dat je goed verzekerd bent voor eventuele schade, waardoor je later niet te maken krijgt met hoge kosten. Vergelijk alle autoverzekeringen en kies de verzekering die bij jou past!

Autoverzekering vergelijken

Volg ons op Facebook en Twitter!

 

Zojuist overgestapt

  • 22 jan. 2019, 09:42 Dhr. den O. uit Rotterdam.
  • 22 jan. 2019, 09:35 Dhr. T. uit Groningen.
  • 22 jan. 2019, 09:33 Dhr. K. uit Arnhem.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.