Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Top 10 beste chauffeurs ter wereld: Nederland eerste plaats

27 oktober 2015

featured image

Nederland heeft de beste chauffeurs ter wereld. Uit onderzoek van Waze blijkt dat Nederlanders met een 7,9 de hoogste score behaalt. Waze, een app voor automobilisten die verkeersinformatie bijhoudt deed onderzoek onder 50 miljoen weggebruikers in 32 landen. El Salvador bezet met een score van 2,1 de laatste plaats.

Nederland scoort hoog op meerdere factoren

In het onderzoek is rekening gehouden met verschillende factoren. Er is onder andere gekeken naar de verkeersveiligheid, de tevredenheid van weggebruikers, de hoeveelheid files en de kwaliteit van de wegen. Op vrijwel alle onderdelen scoort Nederland hoog in de ranglijst.

Andere landen

Nederland wordt gevolgd door Letland (7.3) en de Verenigde Staten (7.2). De rest van de top 10 wordt gevormd door Zweden, Tsjechië, België, Frankrijk, Italië, Hongarijë en Slowakije. De laagste posities zijn vooral weggelegd voor Latijns-Amerikaanse landen. El Salvador staat laatste en ook Ecuador, Colombia, Venezuela en Guatemala staat in de top 5 met de slechtste chauffeurs.

Autoverzekering vergelijken

Ondanks het feit dat Nederlanders zich vaak ergeren aan hun medeweggebruikers, zijn we dus betere chauffeurs dan we denken. Dit kan ook invloed hebben op de premie van je autoverzekering. Er zijn enkele kleine autoverzekeraars die je rijgedrag analyseren en op basis daarvan je premie baseren en ook Achmea heeft plannen om dit in te voeren. Wil je kijken wat voor jou de beste deal voor je autoverzekering is? Door je autoverzekering te vergelijken heb je binnen een minuut een overzicht van de beste deals.

[esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

 

;