Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

 • phone 020 - 760 58 60
 • chat Chat met ons
 • email klantenservice@autoverzekering.nl

Openingstijden

  Autoverzekering vergelijken

  Uitbreiden opsporing gestolen auto’s

  22 juli 2015

  featured image

  Tegegestolen autonwoordig wordt slechts 40 procent van de gestolen auto’s in Nederland teruggevonden. In het verleden lag dit percentage nog een stuk hoger, namelijk op 70 procent. De politie heeft te weinig tijd om de opsporing te verhogen en gaat daarom aan het einde van dit jaar samenwerken met particuliere opsporingsbedrijven.

  Proefperiode

  De samenwerking zal in eerste instantie in het oosten van Nederland als proef worden ingezet. Als blijkt dat dit succesvol is, zal deze manier van werken in heel Nederland worden doorgevoerd. Tijdens de proef werkt de politie samen met stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit en autoverzekeraars. Op deze manier moeten gestolen auto’s snel worden teruggevonden.

  Melding gestolen auto

  In Nederland staan er camera’s langs de weg die gestolen auto’s kunnen signaleren. Als er een gestolen auto wordt opgemerkt, ontvangt de politie hiervan een melding. Bij de politie wordt vervolgens nagegaan of de gegevens juist zijn. Als gegevens juist zijn en de politie zelf geen tijd heeft, dan zal een particulier opsporingsbedrijf worden ingezet om de auto te volgen en in de gaten te houden.

  Ingrijpen

  Opsporingsbedrijven krijgen geen bevoegdheid om actie te ondernemen tegen de dader of de auto. Dit blijft een taak van de politie. De particuliere bedrijven dienen de auto te lokaliseren zodat de politie kan ingrijpen zodra dit kan. Hierover zullen de bedrijven en de politie nauw contact hebben.

  Auto verzekeren tegen diefstal

  Afhankelijk van de dekking van je autoverzekering wordt diefstal gedekt. Een WA verzekering dekt diefstal van je auto niet. Alleen bij een WA+ en Allrisk autoverzekering  is dit het geval. Het is wel belangrijk om diefstal bij je autoverzekeraar te melden, zodat je verzekering eventueel tijdelijk kan worden opgeschort. Dan betaal je tijdelijk niet voor je autoverzekering. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw verzekering om te zien hoeveel er precies gedekt wordt.

  [esos-buttons title=”Autoverzekering vergelijken” size=”pijl” funnel=”auto” url=”/”]

   

  ;