Onze experts staan voor je klaar!

Je kunt ons bereiken via

Openingstijden

  • Maandag 09.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.00 - 17.30
  • Woensdag 09.00 - 17.30
  • Donderdag 09.00 - 17.30
  • Vrijdag 09.00 - 17.30
  • Zaterdag 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten
Autoverzekering vergelijken

Vakantietijd: is je caravan verzekerd?

23 juni 2015

featured image

Heb jij een fijne vakantie met je caravan in het vooruitzicht? Dan is het belangrijk om van te voren na te gaan of je voldoende verzekerd bent. Misschien weet je al dat je autoverzekering in alle landen binnen Europa geldt, maar weet je ook in hoeverre je caravan is verzekerd?Caravan

Meeverzekerd met je autoverzekering

Zolang je caravan aan je auto is vastgekoppeld, is schade die je met je caravan aan anderen aanricht meeverzekerd via je autoverzekering. Dit geldt totdat je caravan buiten de openbare weg veilig tot stilstand is gekomen. Zodra je caravan is losgekoppeld, wordt de schade aan anderen niet meer vergoed via je autoverzekering. Schade aan je eigen caravan wordt in geen enkel geval door je autoverzekering vergoed.

Caravanverzekering: schade aan je eigen caravan

Als je een caravan hebt, kun je een aparte caravanverzekering afsluiten. Je bent hiertoe niet verplicht, maar je verzekert daarmee wel eventuele schade aan je eigen caravan. Een caravanverzekering dekt doorgaans schade door brand, diefstal, inbraak en storm, maar ook rechtsbijstand en verblijf in het buitenland. Check in de polisvoorwaarden van je caravanverzekering wat je exact vergoed krijgt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als je caravan is losgekoppeld van je auto en je brengt schade aan anderen aan, dan wordt dit zowel vanuit je autoverzekering als je caravanverzekering niet vergoed. Er is dan wel een andere manier om een vergoeding te ontvangen. Je kunt dan namelijk aanspraak maken op je aansprakelijkheidsverzekering.

Mijn caravan is zwaarder dan 750kg

Pas als je caravan inclusief belading een gewicht van boven de 750kg bereikt, ben je verplicht om een aparte kentekenplaat en een apart kentekenbewijs voor je caravan te regelen. Ga je op vakantie naar Polen, Duitsland of Spanje? Denk er dan ook aan om op tijd een aparte groene kaart aan te vragen bij je verzekeraar.

Autoverzekering vergelijken

Om je caravan zorgeloos van je auto los te koppelen, kun je een caravanverzekering afsluiten. Zolang je caravan echter gekoppeld is aan je auto valt de caravan onder je autoverzekering. Betaal niet onnodig te veel voor je autoverzekering. Door je gegevens in onze autoverzekering vergelijker in te vullen, vind je eenvoudig een autoverzekering tegen de scherpste tarieven en voorwaarden.

;