Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

« Naar Nieuws

Vertraging Toyota Prius Plug-in nadelig voor zakelijke rijders

10-08-2016

Voor zakelijke rijders met een Toyota Prius Plug-in in bestelling, zit een bijtelling van 15 procent er helaas niet meer in. De levering van de Prius is vertraagd, waardoor deze nu pas vanaf begin 2017 op de Nederlandse markt verschijnt. Vanaf 1 januari 2017 veranderen de regels voor bijtelling opnieuw.

Late levering, weg voordeel

Toyota zou de Prius Plug-in nog voor het einde van 2016 in Nederland afleveren. De keuze voor de Prius Plug-in zou dit jaar extra voordelig zijn. Zakelijk rijders hadden namelijk nog 5 jaar kunnen profiteren van 15 procent bijtelling. Helaas is de productiestart in thuisland Japan met een paar maanden uitgesteld. De Prius Plug-in wordt pas ná Japan op de Europese en Nederlandse markt geïntroduceerd. De eerste exemplaren komen daardoor pas begin 2017 naar Nederland.

Nieuwe regels bijtelling

Normaal gesproken is een latere levering geen probleem, maar vanaf 1 januari gelden er andere regels voor bijtelling. Vanaf 2017 gaat de bijtelling van alle leaseauto’s, waaronder plug-in hybriden, naar 22 procent. Alleen rijders van volledig elektrische leaseauto’s profiteren vanaf dat moment nog van een gunstig tarief, een bijtelling van 4 procent. Klanten die een Prius Plug-in hebben besteld, krijgen de mogelijkheid om hun order te annuleren.    

Milieubewust

De overheid stimuleert volledig elektrisch rijden om de uitstoot van CO2 te verminderen. Wil je zelf graag een energiezuinige auto? Dit is heel goed voor het milieu. Kijk snel of je daarnaast ook nog geld kunt besparen, door de meest passende verzekering af te sluiten. Autoverzekering.nl helpt je graag bij het vinden van een verzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zojuist overgestapt

  • 19 nov. 2018, 10:27 Mevr. T. uit Diemen.
  • 19 nov. 2018, 10:26 Dhr. N. uit Eibergen.
  • 19 nov. 2018, 10:19 Dhr. K. uit Weert.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang handige tips om te besparen op je autokosten.